09 jun 2017

Pannenkoekenbus bakt voor Alde Steeg

Op volle toeren draaiden de pannenkoekenbakkers in de pannenkoekenbus van Den Tol. Vroeger was dit restaurant zelf het decor van de jaarlijkse pannekoekendag van Alde Steeg. Maar met bewoners die een steeds zwaardere zorgvraag hebben, bleek enkele jaren geleden al dat de gang naar het restaurant voor velen niet meer mogelijk was. "Met de pannenkoekenbus is dat probleem opgelost", vertelt Anouk van Kraaij, activiteitenbegeleidster in Alde Steeg. "Het was voor het eerst sinds de nieuwbouw dat de bus op het terrein stond. En als vanouds een groot succes!"

Ongeveer vijftig bewoners namen plaats aan de tafels die in het restaurant van Alde Steeg en buiten op terras gedekt stonden. "Meestal gaan de bewoners niet zo snel op ons terras zitten, maar nu liep het al snel helemaal vol." De zomerse temperaturen hielpen daar een handje bij. Net als de accordeonist Tonnie Smit uit Druten die spelend tussen de tafels binnen en buiten liep.

Drie rondes pannenkoeken (met krenten, naturel, met stroop of met poedersuiker) werden er geserveerd en toen pas was de honger van de bewoners gestild. Ook de bewoners die niet in staat waren om naar het restaurant te gaan, prikten een vorkje mee. Maar dan in hun eigen appartement. Zo slaagden de Vrienden van Alde Steeg er opnieuw in een evenement te organiseren (met hulp van de activiteitenbegeleiding en vele vrijwilligers) waar nagenoeg alle bewoners vol enthousiasme op terugkijken. Wordt ongetwijfeld volgend jaar herhaald!

dsc_0139.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 30 juni 2021 Bestuurder zMW neemt na 21 jaar afscheid

    Op 8 juli neemt Bert van Lingen afscheid als bestuurder van zMW. Hij heeft de organisatie door grote veranderingen geloodst. Altijd met zorg voor een solide bedrijfsvoering en oog voor bewoners en medewerkers. Lees meer >