lettergrootte wijzigen
14 jun 2017

Ontwikkelafdeling GRZ officieel geopend!

Naast medewerkers en vertegenwoordigers van allerlei instanties en gremia waren er vooral veel studenten aanwezig bij de officiële opening van de Ontwikkelafdeling. Niet zo vreemd aangezien het op de Ontwikkelafdeling voornamelijk om hen (en de cliënten natuurlijk) draait. Jonge, veeleisende, ambitieuze mensen die bij de evaluatie van hun stageperiode op de Ontwikkelafdeling menig kritische noot kraakten, zo vertelde Frank Kuppenveld, hoofd zMW Revalidatie- en Behandelcentrum, bij de aftrap van de opening. "Maar van wie we ook een honderdprocentscore kregen op de vraag: 'zou je de Ontwikkelafdeling als stageplaats aanbevelen?'"

Die dubbele lading, het eerste succes gecombineerd met oog voor verdere ontwikkeling, klonk ook door in de woorden van de andere sprekers (Bert van Lingen, voorzitter raad van bestuur zorggroep Maas & Waal, Angela Rouwmaat namens de ROC's Nijmegen en Tiel en Bert de Swart namens de HAN). Allen roemden het opdoen en delen van (multidisciplinaire) leerervaringen, de uitwisseling van docenten en de relatie met het doen van onderzoek. En allen keken naar de toekomst waarin de verbinding met het expertisecentrum Sneller Herstel (een initiatief van het Radboudumc en de HAN) gaat leiden tot onderzoeksprojecten en de ontwikkeling van (nog meer) kennis, vaardigheden, zorgpaden en interventies.

Vervolgens was het woord aan twee studentes, Anneloes (mbo Verpleegkunde) en Benthe (hbo ergotherapie), die een interview hielden met twee (voormalige) cliënten van de Ontwikkelafdeling GRZ. Hoe de dames het vonden dat er zoveel studenten op de Ontwikkelafdeling rondliepen? "Daar heb ik niks van gemerkt", antwoordden beiden, wat tot een hoop vrolijkheid bij de dames zelf en in de zaal leidde. Daarna volgde de officiële opening met lint en schaar (waarbij het doorknippen nog niet zo eenvoudig bleek) en een hoop confetti.
De Ontwikkelafdeling GRZ is officieel geopend. Het échte werk kan beginnen...

2017-06-13 17.07.59-2.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten