lettergrootte wijzigen
23 nov 2020

Online-training dementie op jonge leeftijd

Speciaal voor mantelzorgers van jonge mensen met dementie biedt Alzheimer Nederland nu een gratis online-training aan op dementie.nl. De training ‘Dementie op jonge leeftijd’ behandelt het hele ziekteproces en sluit aan op de behoefte aan meer informatie, praktische tips en oplossingen van naasten van jonge mensen met dementie.

Deskundigen prof. dr. Marjolein de Vugt (Alzheimer Centrum Limburg en Restaurant Misverstand) en dr. Christian Bakker (Radboud UMC) leggen in video’s veel uit over de verschillende thema’s. Mantelzorgers vertellen over hun eigen ervaringen en je krijgt praktische tips die helpen in de dagelijkse zorg.

De training bestaat uit verschillende thema’s en onderwerpen. Besproken wordt wat dementie op jonge leeftijd is en welke vormen er zijn. Daarnaast gaat het bijvoorbeeld over problemen met dagelijkse handelingen en wisselingen in stemmingen. De gevolgen voor kinderen worden besproken en het omgaan met emoties. Als mantelzorger leer je hoe je in balans kunt blijven en welke ondersteuning je kunt krijgen.

Deelnemers aan de training kunnen zelf het onderwerp kiezen waar zij meer over willen weten. Omdat de training online is, kan deze in eigen tempo gevolgd worden op momenten dat het uitkomt.

Om te onderzoeken of de training optimaal aansluit bij de behoeften van mantelzorgers in Nederland, wordt naasten van iemand met dementie op jonge leeftijd (onder 65 jaar) gevraagd om (een deel van) de training te volgen en een paar vragen te beantwoorden. Dat kan eenvoudig thuis, in je eigen tijd. Tijdens de training verschijnt er een pop-up om mee te doen aan een vragenlijst.

Om de training te bekijken, klikt u hier.

Dementie

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten