lettergrootte wijzigen
01 dec 2020

Omroep Gelderland verrast St. Elisabeth met kerstboom

Ook dit jaar deelt Omroep Gelderland kerstbomen uit aan mensen en organisaties die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een beetje Aandacht voor elkaar, juist nu. Jacqueline Simon, hoofd van Elsenburcht 2, werd vanochtend verrast door een cameraploeg, presentator en… een kerstboom.

Op deze waterkoude dinsdagmorgen stond er voor de beweegtuin van St. Elisabeth in Beneden-Leeuwen een bus van Omroep Gelderland. De aanhanger erachter was een apres-ski-achtige kraam met kratten vol kerstballen. Ervoor waren medewerkers van de regionale omroep bezig met het uitpakken van de kerstboom die later als verrassing overhandigd zou worden aan Jacqueline Simon, hoofd van Elsenburcht 2.

De omroep was ingeseind door Anne Peperkamp, verpleegkundige op de afdeling van Jacqueline. Zij zag de kerstboomactie van Omroep Gelderland op Facebook langskomen. Zonder aarzelen droeg ze Jacqueline voor. “Maar eigenlijk is de boom bedoeld voor iedereen van de afdeling”, vertelde ze in gesprek met presentator Boyan Ephraim. “We hebben het door corona best zwaar gehad afgelopen halfjaar.”

De boom werd op tafel gezet op een plek waar de bewoners hem vanuit de huiskamer konden zien. Vanwege de coronamaatregelen kunnen dit soort activiteiten nog altijd niet binnenshuis plaatsvinden. Maar daar lieten bewoners en medewerkers zich niet door uit het veld slaan. Een enkeling trotseerde de kou en besloot zelfs vanaf het terras toe te kijken. “Zullen we Jacqueline erbij halen?”, vroeg Boyan aan Anne.

Kerstboomactie

Een telefoontje later kwam Jacqueline door de toegangsdeuren van St. Elisabeth naar buiten gelopen. “Zo, dat is wel even schrikken”, riep ze uit bij het zien van de filmploeg van Omroep Gelderland. “Eigenlijk hou ik helemaal niet van verrassingen.” Maar aan het enthousiasme waarmee ze de aanhanger instapte om kerstballen uit te kiezen was dat niet te merken.

Met een mand vol gezelligheid werd de boom in een mum van tijd door Jacqueline en Boyan versierd. Jacqueline vertelde ondertussen dat de huidige omstandigheden in het huis anders zijn dan tijdens de eerste golf. “Nu kan ieder bewoner twee vaste contactpersonen per dag ontvangen. Toen moesten we noodgedwongen onze deuren sluiten voor iedereen. Daardoor konden ook echtparen van wie de ene partner bij ons woont en de ander nog thuis elkaar niet zien. Mensen die vijftig jaar bij elkaar zijn geweest en elkaar dan weken niet mogen zien. Dat ontroert me nu nog.”

De kerstboom is dus op zijn plek in Beneden-Leeuwen. “Eigenlijk is de boom niet alleen voor onze afdeling”, beschouwde Jacqueline tot slot. “Zelfs niet alleen voor zorggroep Maas & Waal maar voor alle zorgmedewerkers in Nederland." Ze is wel blij met Annes actie. Extra reuring kunnen medewerkers en bewoners in deze tijd goed gebruiken. "Ik heb een gouden team, daarom ook de gouden slinger in de boom.”

Sinds dinsdag 8 december is het filmpje van de kerstbomenactie hier te zien!

 

 

 

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten