lettergrootte wijzigen
28 mrt 2018

Naar buiten met bewoners: wandelt u mee in Beneden-Leeuwen?

De dagen lengen, de temperatuur krabbelt op en langaam maar zeker ontluikt de natuur. Een mooi moment om weer naar buiten te gaan. Daarom roept Bureau Welzijn familieleden op om op 26 april mee te doen aan het Wandel-en-Kijk-eens-om-je-heen-event.

De meeste bewoners vinden het heerlijk om naar buiten te gaan en een stukje te wandelen (al dan niet in een rolstoel). Nu de lente in aantocht is misschien nog wel meer dan anders. Toch gebeurt dat minder frequent dan ze zouden willen. En daar wil Bureau Welzijn van St. Elisabeth verandering in brengen. Maar daar hebben ze de familie van bewoners bij nodig, vertelt Janneke van Ewijk, activiteitenbegeleidster. "Familieleden staan er niet altijd bij stil, maar wij juichen het toe als zij hun vader, moeder, man, vrouw, zus, broer, tante of oom meenemen voor een wandeling. De buitenlucht doet ons allemaal goed, in allerlei opzichten."

Om familieleden op ideeën te brengen, organiseert Bureau Welzijn op donderdag 26 april het Wandel-en-Kijk-eens-om-je-heen-event. Daarvoor zijn twee routes uitgestippeld: een richting de Dijk in Beneden-Leeuwen, en de ander in het dorp. "Wandelaars krijgen van ons een goodiebag mee voor tijdens de wandeling. En bij terugkomst in St. Elisabeth kunnen ze een ijsje halen." Een aantal keer per jaar wil Bureau Welzijn op deze manier familieleden verleiden om eens wat vaker eropuit te gaan met hun dierbare. "Door lekker buiten te zijn worden bewoners op een andere manier geprikkeld dan hier in huis. Ook zijn er ineens allerlei andere onderwerpen om over te praten. Dat doet beide partijen goed: bewoners én familie."

Vindt u het leuk om mee te wandelen op donderdag 26 april? Schrijf u dan vóór 13 april in via de aanmeldstroken van Bureau Welzijn.

Wandelen met bewoners

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten