lettergrootte wijzigen
18 dec 2023

Met Nonna aan de slag voor een Regionaal Wachtlijstbureau

Afgelopen maandag 11 december heeft onze bestuurder Saskia Ermers het ambitiedocument Regionaal Wachtlijstbureau ondertekend. Dat deed ze samen met de bestuurders van acht andere zorgorganisaties van Netwerk Nonna*. Hiermee zetten zij een belangrijke stap in het toegankelijk houden van de zorg voor kwetsbare ouderen. Maar ook in het realiseren van optimale plaatsing in de regio.

“Het ondertekenen van het ambitiedocument RWB is een belangrijke stap in de regionale samenwerking”, stelt Jone Oosterhoff. Hij is vanuit Netwerk Nonna projectleider voor het Regionaal Wachtlijstbureau. “Het is heel positief om te zien dat de Nonna-organisaties elkaar hierin vinden. En dat ze verder willen kijken dan hun eigen belangen, ten behoeve van ouderen in de regio Nijmegen.”

Zorgorganisaties staan voor de opgave om de zorg van morgen vorm te geven
Daarin is een bureau voor regionaal wachtlijstbeheer een noodzakelijke stap. En ook logisch én nuttig. Het idee achter het Regionaal Wachtlijstbureau is een gezamenlijke entreepoort. Om daarmee de (door)plaatsing van ouderen slim te organiseren. Maar ook om de zoektocht van verwijzers makkelijker te maken en de kwaliteit van plaatsingen en het plaatsingsproces te verhogen. “Het doel dat we voor ogen hebben is het vinden van de juiste zorg op de juiste plek voor de cliënt.”

Met het ondertekenen van het ambitiedocument is ook het startschot gegeven
Voor de eerste fase van de inrichting van het Regionaal Wachtlijstbureau. Het projectteam is officieel begonnen om daar invulling aan te geven. “En daar hebben we erg veel zin in!”, aldus Jone. Als alles volgens planning verloopt dan wordt het RWB in het najaar van 2024 feestelijk geopend.

* Netwerk Nonna is een krachtenbundeling van 14 ouderenzorgorganisaties in de regio Nijmegen. Met elkaar en met experts en betrokkenen ontdekt Nonna in baanbrekende projecten en proeftuinen de toekomst van samenleven, wonen en zorg voor ouderen. Met lef, vertrouwen en enthousiasme.

Nonna_Ondertekening ambitiedocument RWB december 2023.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 04 juli 2023 Brandbrief aan minister Helder: wij willen en het kan, doet u mee?

    Samen met 45 andere zorgaanbieders uit de provincie Gelderland stuurden we vandaag een brandbrief aan minister Helder. Wij zien een complete stilstand aankomen van de transformatie van de ouderenzorg. Wij willen graag in beweging zijn en blijven. Maar met de overheidsmaatregelen die de minister onlangs voorstelde, kan dat niet. Wij vragen dringend om haar actie en ingrijpen. Lees meer >