lettergrootte wijzigen
16 sep 2020

Medewerkers zMW gaan Jerusalema Challenge aan

Om kwart over drie precies schalde op vier zorglocaties in het Land van Maas en Waal het aanstekelijke nummer Jerusalema over de verschillende parkeerplaats en binnentuinen. Een kleine 150 medewerkers hadden zich daar verzameld om op gepaste afstand en met een speciaal voor de gelegenheid aangeschaft mondkapje de Jerusalema Challenge aan te gaan. Binnen enkele seconden volgden de medewerkers de voorgeschreven en ingestudeerde pasjes, hier en daar voorgegaan door een leaddanser.

De Jerusalema Challenge is een danschallenge die staat voor verbondenheid en saamhorigheid in moeilijke tijden. Op het nummer Jerusalema van de Zuid-Afrikaanse DJ en producer Master KG en de Zuid-Afrikaanse zangeres Nomcebo bedacht een groep Angolese vrienden een meeslepend dansje. De afgelopen maanden ging dat viraal onder de hashtag #Jerusalemachallenge.

IMG_0679 kopie.jpg

Twee medewerkers van zorggroep Maas & Waal, Anneke Groot en Marianne Koeman, pikten de Jerusalema Challenge op. Zij mobiliseerden collega’s binnen hun eigen zorglocatie waarna het initiatief zich binnen een week als een olievlek over de gehele organisatie verspreidde. “We hebben door corona een behoorlijk heftige tijd achter de rug”, vertelt Anneke Groot. “Maar in die tijd kwam onderling ook een heel sterk gevoel van saamhorigheid en verbondenheid naar boven. We moesten er voor de bewoners en cliënten zijn, samen onze schouder eronder zetten. Hoe gaaf is het om dat gevoel hier te laten zien in een dans, met zoveel mensen op zoveel plekken!”

Niet alleen zorgmedewerkers maar ook medewerkers uit andere disciplines waren naar de verschillende zorglocaties gekomen om mee te dansen. “Zorg doe je niet alleen dat doe je samen, ook met de mensen op kantoor, van de ICT of de technische dienst”, vult Marianne Koeman aan. “We hebben dan ook van alle kanten hulp gekregen om deze challenge tot een succes te maken.”

En succesvol was het. De energie spatte van de dansers af – waar ook de toekijkende bewoners van de zorglocaties van genoten. Na afloop waren er ijsjes voor alle dansers. En de initiatiefnemers genoten na met kippenvel op de armen. Anneke: “Ik heb vannacht wakker gelegen, bang dat we hier met z’n tweeën zouden staan. Dat zoveel mensen speciaal naar hun werk zijn gekomen om te dansen is gewoon geweldig. Dat had ik niet durven dromen.”

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten