lettergrootte wijzigen
22 apr 2020

Leuke tips om er virtueel op uit te gaan

De Keukenhof
De bloemen van de keukenhof staan volop in bloei. Narcissen, hyacinten en tulpen in alle kleuren van de regenboog. Maar al dat moois en kleurrijks is voor niemand fysiek te zien vanwege de coronamaatrdegelen. Onder het motto 'Als u niet naar Keukenhof kunt komen, brengen wij Keukenhof naar u!' is de bloemenpracht nu virtueel te zien. Op www.keukenhof.nl staan diverse filmpjes en rondleidingen waardoor u kunt genieten van een van de mooiste stukjes Nederland.

De Nachtwacht zien of wandelen door het Anne Frank Huis
Verschillende musea hebben het mogelijk gemaakt om virtueel rondleidingen te volgen. Het Rijksmuseum in Amsterdam bijvoorbeeld. Via deze link zijn de absolute topstukken van het Rijks gewoon thuis op de iPad, de telefoon of de computer te zien. Maar ook Panorama Mesdag, het Anne Frank Huis en de werken van het Kröller Müller museum zijn online te zien. Daarnaast biedt het Thuismuseum allerlei online rondleidingen door andere musea.

Naar theater kijken
Zelfs theatervoorstellingen zijn online te bekijken. Veel theatervoorstellingen gaan tijdens de coronacrisis door zonder publiek en worden online uitgezonden. Op de website theaterkrant.nl staat een actueel overzicht met voorstellingen die te bekijken zijn. Zo zijn er juist nu kansen om toch nog eens een theatervoorstelling te zien.

Niets mooiers dan voorgelezen worden
Voor wie het niet is gegeven een mooi boek te kunnen lezen of voor wie weer eens vertrouwd voorgelezen wil worden, is er de Luisterbieb. De Luisterbieb is onderdeel van de onlinebibliotheek en biedt toegang tot meer dan 4.200 luisterboeken. Van romans tot hoorcolleges. Er zijn ook gratis titels die iedereen kan luisteren ook als je geen Bibliotheeklid bent. Daarnaast kunt u via de voorleeswebsite (klik op deze link) allerlei verhalen, sprookjes en gedichten voorgelezen krijgen. 

(Klassieke) muziek luisteren en zien
Door verschillende orkesten en muzikanten worden er gratis livestream-concerten gehouden. Zo streamt het Concertgebouworkest drie keer per week een concert dat via deze link te zien en horen is. Stichting de Tijdmachine maakt, zoals zij het zelf noemen, een muzikale tijdreis naar de jaren zestig. De grootste hits van Elvis Presley, Wim Sonneveld en vele anderen, worden nu dagelijks gestreamd via Facebook (klik hier).

 

Rijksmuseum.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten