lettergrootte wijzigen
16 sep 2019

Leerlingen Groep 8 Maria school bieden spellenkist aan bewoners St. Elisabeth aan

Leerlingen van groep 8 van de Mariaschool in Boven-Leeuwen hebben vandaag een kist met gezelschapsspellen aangeboden aan de bewoners van St. Elisabeth. Onder toeziend oog van burgemeester van West Maas en Waal, Vincent van Neerbos, en de bestuurder van zorggroep Maas & Waal, Saskia Ermers, speelden ze meteen enkele rondjes bingo mee.

De Kern, de gemeenschappelijke ruimte op de eerste etage van St. Elisabeth, was deze maandagmiddag goed gevuld met bewoners. Én met leerlingen van groep 8 van de Mariaschool uit Boven-Leeuwen. Zij, of eigenlijk hun voorgangers, kwamen afgelopen mei als winnaars uit de bus van de Kindergemeenteraad. Dit initiatief, dat als doel heeft kinderen meer te betrekken bij de politiek, vond op 16 mei jl. voor de derde keer plaats in de gemeente West Maas en Waal. 

 

DSC_0287.JPG

Veertig leerlingen van vijf verschillende basisscholen deden mee aan deze Kindergemeenteraad die dit jaar als thema ‘Meer plezier met elkaar’ had. De kinderen werkten hun eigen project uit in de hoop de prijs van vijfduizend euro te winnen waarmee het plan daadwerkelijk gerealiseerd zou worden. Het plan van de Mariaschool, getiteld ‘Groep 8 zorgt!’, werd in drie stemrondes tot winnaar gekozen. De kern van het plan bestaat uit het organiseren van spelletjesochtenden en -middagen voor ouderen in de gemeente.

In dat kader werd op deze maandag 16 september ook St. Elisabeth bezocht. Direct na schooltijd, rond de klok van half drie, kwamen de leerlingen en hun juf Monique aan in De Kern. Zij deden dat niet met lege handen maar droegen een grote, blanke houten kist de Kern binnen. Juf Monique vertelde wat het idee achter de spellenkist is: bewoners in staat  stellen met elkaar of met bezoekende familieleden een spelletje te spelen. Mens erger je niet, Domino, Rummikub, ze werden met hoorbare instemming van de bewoners onthaald.

De burgemeester roemde vervolgens het plan van de leerlingen van de Mariaschool en sprak zijn trots uit over de winnaars. Daarna kon eindelijk worden begonnen met de bingo – het moment waar leerlingen en bewoners, die kriskras door elkaar zaten, misschien wel het meest naar uitkeken deze middag.

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten