lettergrootte wijzigen
27 apr 2020

Koningsdag is feestelijke Woningdag binnen zMW

Een lintje voor bewoners
In aan loop naar Koningsdag zijn alle bewoners van Elsenburcht 0 zaterdag onderscheiden met een lintje. De reden? De uitzonderlijke situatie waarin ze zich bevinden. Leerling-verzorgende Gerrit van Ewijk had de eer de onderscheidingen te mogen uitdelen. En ook de bewoners voelden zich vereerd, zoals op de foto's te zien is. (Tekst gaat verder onder de foto.)

Lintjesregen bewoners Elsenburcht 0.jpg

Het Wilhelmus
Koningsdag zelf is binnen verschillende locaties begonnen met het zingen van het Wilhelmus. In De Kasteelhof werd dat muzikaal begeleid door twee medewerkers van de Nieuwe Muziekschool.

Quizen over Willem-Alexander c.s.
Het Koningsspel van de Quizerij stond ook prominent op de agenda. Een uitgebreide quiz met vragen als 'Wie ontwierp de bruidsjurk van Máxima? Hoe heette prinses Christina aanvankelijk? En: Welke bloem droeg prins Bernhard in zijn knoopsgat? Het spel, inclusief de antwoordbriefjes, handleiding en powerpointpresentatie, is de Zorggroep kosteloos toegezonden door de Quizerij. Een mooi gebaar dat op deze dag heel goed van pas kwam!

Live muziek
Verder zijn er opnieuw muziekoptredens voor de bewoners geweest. Buiten De Kasteelhof trad zanger-entertainer Tijn van Brussel op. Met zijn Wood in Harmony gaf hij een vette knipoog naar de liedjes van toen. Aan alle kanten van St. Elisabeth (in de binnentuin, op de parkeerplaats aan de zuidkant, op de parkeerplaats aan de noordkant) is zowel in de ochtend als in de middag opgetreden door Club van Goud. Deze club vrouwen zet zich in om een nieuwe generatie vrijwilligers te betrekken bij de ouderenzorg en experimenteren hiervoor met allerlei gekke samenwerkingen.

Oranjebitter en -soes
Natuurlijk ontbrak een oranjebittertje, een oranjetompouce of oranjesoes op deze bijzondere Koningsdag alias Woningdag niet. Iedereen binnen en buiten zorggroep Maas & Waal een gezellige dag gewenst met een diep gevoel van oranje saamhorigheid!

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten