lettergrootte wijzigen
05 jun 2017

Huize Henricus in de pers

De Gelderlander schrijft over de Wamelse verenigingen die in Huize Henricus onderdak vonden, zoals de kaartclub, de seniorenvereniging en de historische vereniging. Lees hier het artikel.

Daarnaast is onderstaand artikel verschenen (in een voor ons op dit moment nog onbekende bron) over drie bewoonsters en hoe zij tegen de aanstaande verhuizing aankijken:
"Hier in Wamel is niks, alleen de SPAR'', zegt An van Weerdenburg-Post (91), bewoonster van Huize Henricus. ,,In Beneden-Leeuwen is meer te beleven, er zijn veel meer winkels.'' Ze is Wamelse, maar ze is er niet rouwig om dat ze woensdag vertrekt. ,,Hier zitten ook nog maar een paar bewoners.'' Haar tafelgenote Ida van Elst (88), naar eigen zeggen een 'ras-Wamelse', zit ook niet zo met haar vertrek. ,,Het kan me niet zo veel schelen. Ook een half jaar geleden al niet. Het maakt niet zo veel uit. Mijn dochter woont in Wamel, maar die komt in Beneden-Leeuwen ook op bezoek.'' Nellie van Summeren (92) komt uit Horssen en woont pas een half jaar in Henricus. Ze heeft zes kinderen, in Maas en Waal en de rest van Gelderland. Over bezoek heeft ze niet te klagen en dat zal in St. Elisabeth volgens haar niet anders zijn. ,,En er is daar wat meer leven in de brouwerij. Ik heb er bekenden wonen dus ik kan bij hen op bezoek.''

Verder heeft de Gelderlander een artikel gepubliceerd waarin nogmaals wordt uitgelegd waarom de sluiting van Huize Henricus onvermijdelijk is. Om dit artikel te lezen, klikt u hier.

MW_HH_0056.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten