lettergrootte wijzigen
18 mrt 2021

Hele jaar door Hondenheuvel

Onder belangstelling van bewoners van Klein Waelwick werd gisteren tijdens de nationale Boomfeestdag (voorheen nationale Boomplantdag) Hondenheuvel voorzien van bomen en bosschages. Daarmee hopen de initiatiefnemers van Hondenheuvel, Jeroen Hilhorst en Margot Linders, het terrein ‘all weather proof’ te maken. “In de zomer was het soms te heet voor de honden”, vertelt Jeroen door de telefoon. “We hebben behoefte aan schaduw. Daar gaan de tien dakplatanen voor zorgen.”

Bosschages en speelhuisjes tegen modder
In de winter zorgt de vruchtbare bodem van rivierklei ervoor dat het terrein snel verandert in een grote modderbende. Daardoor wijkt de uitlaatservice in deze tijd van het jaar uit naar een ander terrein. “We zagen daar dat je met wat langer gras, bosschages en speelhuisjes voor de honden de ergste modder kunt tegengaan. Dat bracht ons op het idee om dat ook op Hondenheuvel te realiseren.”

Helicon-leerlingen
Er volgde een sponsoractie om de benodigde financiën bij elkaar te krijgen. De uitvoerende hoveniers opperde het idee om leerlingen van ‘groenschool’ Helicon voor de aanplant in te zetten. “Dat scheelde aanmerkelijk in de kosten”, aldus Jeroen. “En de school heeft er ook wat aan.” Zes helicon-leerlingen hebben het traject vanaf planvorming tot en met uitvoering op zich genomen. “Ik vond het fantastisch om te zien hoe zij samenwerkten en met leuke ideeën kwamen. Zoals de aanplant van de bomen. Die moesten niet netjes op een rij zoals ik had bedacht, maar verspreid in de ruimte. Dat oogt namelijk speelser. Hondenhokken kopen? Die timmeren ze liever zelf omdat ze dan steviger en leuker worden. Dat soort ideeën waardeer ik zeer.” 

Feestje in de zomer

Hondenheuvel 2

De nationale Boomfeestdag was natuurlijk dé dag waarop de aanplant moest gebeuren – al kon het feestje niet met de bewoners van Klein Waelwick samen worden gevierd (al was er wel taart voor iedereen). Dat feestje volgt in de zomer – als corona het toelaat. De honden zijn binnenkort wel weer te bewonderen op Hondenheuvel. En dat is niet alleen fijn voor de viervoeters maar ook voor de bewoners van Klein Waelwick. Jeroen: “Als we na een paar dagen afwezigheid weer op Hondenheuvel zijn klinkt het in de woningen: ‘De honden zijn er weer!’” 

Hondenheuvel 3.jpg

Foto: Wim Piels.

Tot slot over Hondenheuvel
Hondenheuvel is een plek waar sinds 2019 vele honden van een uitlaatservice spelen en ravotten. Maar er gebeurt meer op het terrein dat in eigendom is van zorggroep Maas & Waal. Want de mensen van de Uitwaaiers, Margot Linders en Jeroen Hilhorst, organiseren er ook ontmoetingen voor de bewoners van Klein Waelwick. Daarbij kunnen de bewoners die dat willen de honden aaien, eten geven en met de honden wandelen. Hondenheuvel is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen met de honden en in de toekomst ook de bezoekjes van en aan de bewoners van Klein Waelwick. Interesse? Neem dan contact op via www.uitwaaiers.nl.

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten