lettergrootte wijzigen
03 mei 2019

Gratis app voor ophalen herinneringen

‘Dementie en herinneringen’, zo heet de gratis app die de gebruiker in staat stelt om op een leuke manier contact te hebben met mensen met dementie. De app bevat liedjes, filmpjes, geluidsfragmenten en foto’s uit de jaren dertig tot en met zeventig van de vorige eeuw. Door hier samen naar te kijken en te luisteren, kunnen positieve herinneringen worden opgehaald. Dat wordt ook wel reminiscentie genoemd.

Het is een mooie manier om de contactmomenten met mensen met dementie waardevoller te maken. Want met name jeugdherinneringen blijven vaak lang bewaard bij mensen met dementie. Ze vinden het dan ook heerlijk om bekende beelden en geluiden te zien en te horen en om daarover te praten. Het geeft hun zelfvertrouwen als ze worden aangesproken op de dingen die ze nog wél weten en kunnen. Ook voor mantelzorgers zijn deze ontspannen contactmomenten heel bijzonder.

De app is beschikbaar voor zowel Android als IOS en is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store. De app is te herkennen aan de afbeelding van het ‘vergeet-me-nietje’.

Varia_app.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten