lettergrootte wijzigen
25 sep 2018

Goed en gezond eten extra van belang als u ouder bent

Voor ieder mens geldt dat goed en gezond eten belangrijk zijn. Maar als u ouder wordt, is dat extra belangrijk. Ondervoeding blijkt vaak voor te komen onder ouderen. Bent u onbedoeld 4 kg of meer afgevallen in de laatste zes maanden? Heeft u minder eetlust en moet u vaker rusten tijdens inspanning? Dit kunnen tekenen van ondervoeding zijn. Het advies is om dan contact op te nemen met een diëtist.

Vitamine D
Wanneer we ouder worden hebben we meer vitamine D nodig. Vitamine D zorgt voor de opname van calcium en is daarom erg belangrijk voor sterke botten en tanden. Ook is het belangrijk voor een goede werking van de spieren. Het advies om dagelijks 200 - 250 gram groente te eten is best een kunst. Door groente toe te voegen aan de lunch of het avondeten verhoogt u de inname en het is nog eens smakelijk ook! U kunt bijvoorbeeld plakjes komkommer of tomaat op uw brood doen, of extra groente in de soep verwerken.

Samen eten
Door samen te eten wordt er vaak meer en beter gegeten. De restaurants van zorggroep Maas & Waal heten ook mensen van buiten welkom. En ook Stichting Perspectief organiseert verschillende eetpunten. Neem hier eens een kijkje of eet een keer gezellig mee. Een gezonde maaltijd kunt u ook thuis laten bezorgen bijvoorbeeld door Versspecialist Tijssen (0487 516 664 of www.agftijssen.nl).

Meer weten?
Bekijk dan eens deze folder die de gemeente Beuningen heeft samengesteld over goed en gezond eten.

MW_SE_0045.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 04 juli 2023 Brandbrief aan minister Helder: wij willen en het kan, doet u mee?

    Samen met 45 andere zorgaanbieders uit de provincie Gelderland stuurden we vandaag een brandbrief aan minister Helder. Wij zien een complete stilstand aankomen van de transformatie van de ouderenzorg. Wij willen graag in beweging zijn en blijven. Maar met de overheidsmaatregelen die de minister onlangs voorstelde, kan dat niet. Wij vragen dringend om haar actie en ingrijpen. Lees meer >