lettergrootte wijzigen
21 mrt 2022

Gezocht: deelnemers (60 – 79 jaar) aan onderzoek naar effect van betere leefstijl op het denkvermogen van ouderen

Bent u tussen de 60 en 79 jaar oud? Is er ruimte voor verbetering in uw leefstijl? Heeft u geheugenklachten óf heeft u een familielid met dementie? Dan kunt u misschien meedoen met het FINGER-NL onderzoek van het Radboudumc naar het effect van een betere leefstijl op uw denkvermogen. U gaat dan twee jaar aan de slag met uw eigen leefstijl, zelfstandig óf onder begeleiding. Het uiteindelijk doel is om uw denkvermogen te verbeteren, of achteruitgang te vertragen.

Met een ongezonde leefstijl lopen ouderen namelijk het risico dat hun denkvermogen achteruit gaat
Een team onderzoekt wat het effect is van leefstijlverbeteringen, zoals gezond eten, voldoende bewegen en goed slapen, op het denkvermogen van ouderen. Met de resultaten kan een gerichter leefstijladvies gegeven worden om achteruitgang in het denkvermogen van ouderen te voorkomen.

Doet u mee?
Neem dan contact op met het onderzoeksteam: (024) 36 53 73, FINGER-NL@radboudumc.nl of www.mocia.nl. 

Onderzoek Radboud leefstijlverbetering ouderen.PNG (4)

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 22 augustus 2022 We doen mee aan een kwaliteitsonderzoek naar het voorschrijven van antibiotica

    Samen met het Amsterdam UMC voert zorggroep Maas & Waal vanaf september een kwaliteitsonderzoek uit naar het voorschrijven van antibiotica binnen onze zorggroep. De gegevens van een groot aantal verpleeghuizen worden vervolgens met elkaar vergeleken. Zo’n vergelijking zorgt voor nieuwe kennis en inzichten waarvan onze artsen kunnen leren. Lees meer >