lettergrootte wijzigen
20 nov 2018

Gezellige sfeer tijdens opnamen Van Gelders Grijs

“In vijf, vier, drie, twee….” En de camera’s draaiden. Woensdag 20 november jl. leek de Plaza in St. Elisabeth op een echte filmset met camera’s, lichtinstallaties, mensen met koptelefoons op en een indrukwekkende hoeveelheid apparatuur. Voor één middag was de Plaza de plek waar de opnamen voor het tv-programma Van Gelders Grijs plaatsvonden. En bewoners, cliënten en vrijwilligers van zorggroep Maas & Waal speelden daarin de hoofdrol.

Mooie verhalen van vroeger
Paula Jacobs (vrijwilligster), Grada Gerritsen (bewoonster) en Marinus Seelen (Dagbehandeling) waren de gesprekspartners van presentator Jochem van Gelder in de eerste ‘ronde’ van het door Omroep Gelderland uitgezonden programma. In een duidelijke Sinterklaassetting werd hun onder meer gevraagd wat zij vroeger in hun schoen kregen, wat ze zich herinnerden van de Sinterklaasintocht en hoe zijzelf sinterklaas vierden. Het leverde komische gesprekken op. Bijvoorbeeld over het hondje dat mevrouw Gerritsen ooit voor haar kinderen als sinterklaascadeau had ‘geregeld’. Alleen kwam het hondje twee weken voor 5 december al in huis, waardoor zij het al die tijd in een kast verborgen moest houden.

Spullekes-battle
In het tweede deel van het programma namen vrijwilliger Jan Jacobs en bewoonster Dini van Beers plaats in de goudgele stoeltjes van het decor in. Met hen werd onder meer de Spullekes-battle gespeeld. Meneer Jacobs had spullen uit zijn ‘huismuseum’ meegenomen die Jochem moest raden. Jochem had op zijn beurt hedendaagse spullen meegenomen die meneer Jacobs en mevrouw Van Beers moesten raden.

4 december kijken
Tussendoor draaide het Rad van Fortuin en werden er mooie prijzen uitgedeeld aan de bezoekers in de bomvolle Plaza. Het kan niet anders dan dat dit alles een supergezellige uitzending oplevert die u niet mag missen. Op dinsdag 4 december om 17.20 uur is het zover. Dan zendt Omroep Gelderland de aflevering in St. Elisabeth uit. De uitzending wordt bovendien ieder uur herhaald. Allemaal kijken dus!

 

IMG_0016 kopie.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten