lettergrootte wijzigen
29 jan 2021

Gewijzigde en aangescherpte coronamaatregelen

Na een periode zonder besmettingen wordt zorggroep Maas & Waal sinds december op verschillende locaties en afdelingen geconfronteerd met besmettingen. Uit het bron- en contactonderzoek van de afgelopen maanden is gebleken dat nagenoeg alle besmettingen voortkomen uit de familiekring.

Daarom doet de Zorggroep een appèl op alle vaste bezoekers om de voorzorgsmaatregelen zeer strikt in acht te nemen. Hoewel het vooruitzicht van vaccinatie positief is, moeten vandaag de dag nog alle zeilen worden bijgezet om (verdere) verspreiding van het virus binnen de locaties te voorkomen.

Onder andere de volgende aangescherpte maatregelen zijn van kracht.

Eén vaste bezoeker per dag
Het aantal van twee vaste bezoekers per dag wordt teruggebracht naar één vaste bezoeker (van 13 jaar of ouder) per dag. De afspraken zijn als volgt:

  • Iedere bewoner kan twee vaste bezoekers hebben.
  • Eén van de vaste bezoekers kan per dag eenmaal op bezoek komen tijdens de bezoekblokken;
  • Eens per drie weken kan er gewisseld mag worden van vaste bezoeker.

Extra alert zijn op klachten en niet op bezoek komen bij klachten
Bij de minst en geringste klachten verzoeken we de vaste bezoekers om niet op bezoek te komen en zich direct te laten testen. Wees daarbij ook alert op klachten zoals hoofdpijn, spierpijn en diarree. Kinderen tot dertien jaar mogen naast de vaste bezoeker mee op bezoek blijven komen. Ook hier het verzoek om geen kinderen mee te nemen als zij klachten hebben.

Vaste bezoekers uit voorzorg medisch mond-neusmasker op
Vaste bezoekers ontvangen een medisch mond-neusmasker bij binnenkomst op locatie. Een medisch mond-neusmasker is van betere kwaliteit dan een niet-medisch mondkapje. Het moet dan wel juist gebruikt worden. Zo is het van belang dat het medisch mond-neusmasker niet wordt afgezet tijdens het bezoek en niet wordt aangeraakt na het opzetten. Voor en na het gebruik dienen de handen van de vaste bezoeker gedesinfecteerd te worden.

Lekkers uit het restaurant
Het is bezoekers niet toegestaan koffie of iets anders te drinken als zij een bezoek brengen. Dan zou immers het medische mondkapje af moeten en dan werkt het niet meer. Bezoekers mogen wel iets kopen in het restaurant voor de bewoner zelf.

corona-virus-4932576_960_720.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten