lettergrootte wijzigen
04 okt 2019

Gerenoveerde vogelverblijven Waelwick feestelijk geopend

Het was een gezellig en vooral droog feestje onder het vernieuwde dak van de veranda die uitzicht biedt op de vogelverblijven. Bewoners van Klein Waelwick, cliënten van de dagbesteding, revalidanten van het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum, sponsoren, de Vrienden van Waelwick en natuurlijk de bij de renovatie betrokken vrijwilligers: allemaal waren ze aanwezig om de officiële opening bij te wonen.

De hele zomer was er hard gewerkt om de vogelverblijven achter Waelwick in Ewijk op te knappen. Het levenswerk van oud-medewerker Albert Schaminee was aangetast door de tand des tijds. En ook het aantal gevederde inwoners was door de jaren heen sterk afgenomen. In de wandelgangen werd er zelfs gefluisterd dat de vogelverblijven met de grond gelijk gemaakt zouden worden. 'Dat nooit!', dacht Hans Arnoldussen die sinds 2018 als vrijwilliger actief is binnen zorggroep Maas & Waal. "Ik ga zo vaak met de mensen van de dagbesteding even kijken bij de vogels. Dat vinden ze geweldig leuk. Daarom kon ik het niet verkroppen dat de vogelverblijven zouden verdwijnen."

Voliere.jpg

Hans bracht Diana van Olderen, vrijwilligerscoördinator bij de Zorggroep, op de hoogte. Zij kreeg binnen de Zorggroep een bescheiden budget los voor de renovatie. Ondertussen had Hans andere vrijwilligers gemobiliseerd en zo startten begin van de zomer de werkzaamheden. Er werd getimmerd, gezaagd, hokken uitgemest, schoongemaakt, gaas gespannen, groen gesnoeid en grond omgeploegd. En er werd gelobbyd. Bij lokale ondernemers Peters Sierbestrating en Houthandel van Hulst wist Hans materiaal tegen hoge kortingen te verkrijgen. Klusserij Maas & Waal voorzag de veranda van een nieuw dak tegen kostprijs, en Fleuren Diervoeders leverde met korting verschillende kippen en schonk daarbovenop nog enkele gratis. Hans: "Ik ben overal langsgegaan en heb verteld dat het voor de bewoners van zorggroep Maas & Waal was. Het was zo mooi om te zien dat iedereen graag wilde helpen."

Half september was de klus geklaard. En Dierendag was natuurlijk de uitgelezen dag om de officiële opening te verrichten van de vernieuwde veranda, het geheel nieuwe nachtverblijf, het gerenoveerde kippenhok en de volière, waar inmiddels rond de 55 parkieten, fazanten, duiven en kippen in wonen. Ondanks de regen werd het een warm samenzijn. "De veranda hield ons allemaal droog en de terrasverwarmer was heerlijk warm", vertelt Diana van Olderen. Samen met een van de bewoners, die zeer betrokken was bij de renovatie, verrichtte zij symbolisch de opening door middel van het doorknippen van een lintje. "Ik ben ongelofelijk trots op onze vrijwilligers die de motor achter deze grootscheepse opknapbeurt zijn geweest. Vrijwilligers zijn ongelofelijk belangrijk binnen onze Zorggroep. Niet alleen in het uitvoeren van allerlei taken en voor de gezelligheid, maar ook in het signaleren van zaken. Dat blijkt maar weer uit deze verbouwing en het behoud van deze prachtige volière."

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten