lettergrootte wijzigen
01 mrt 2021

Familie schenkt duofiets aan bewoners St. Elisabeth

Met ingang van vandaag kunnen de bewoners van St. Elisabeth er lekker op uit. Met de fiets welteverstaan. Want onlangs kreeg de zorglocatie een duofiets geschonken door de zus en zwager van bewoner The(o) van Gelder. “Mijn broer heeft beperkt gezichtsvermogen”, vertelt Lies van Gelder. “Hij gaat graag naar buiten maar vanwege zijn beperking blijft dat vaak bij een rondje rondom St. Elisabeth. Een tijdje geleden vertelde hij over een duofiets. Het leek hem heerlijk om op die manier eropuit te gaan. Dat bracht mijn man en mij op het idee om een duofiets voor St. Elisabeth aan te schaffen.”

Lies en Willy van Gelder bespraken het plannetje met hun kinderen. Zij vonden het een mooi initiatief. Daarop zocht Lies contact met Marianne Nillessen, coördinator van Bureau Welzijn. “Ik was echt geëmotioneerd door het gebaar van mevrouw en meneer Van Gelder. Dit is geweldig voor de bewoners van St. Elisabeth.”

En zo werd het plan van Lies en Willy van Gelder werkelijkheid. Vorige week is de fiets feestelijk overhandigd aan de Zorggroep. En The heeft inmiddels samen met zijn zwager Willy al de eerste rondjes op de duofiets gereden. Vanaf vandaag, 1 maart, kunnen alle bewoners van St. Elisabeth de fiets gebruiken – nu is namelijk ook de verzekering geregeld. “Ik hoop dat er veel plezier aan beleefd gaat worden”, vertelt Lies van Gelder. “Als ik naar het gezicht van mijn broer kijk als hij met de fiets op pad gaat, denk ik dat dat wel gaat lukken.”

Duofiets.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 13 mei 2023 Het regent bij zMW!

    Gisteren, 12 mei, was het De Dag van de #Zorg, maar al de hele week stond in het teken van deze dag. Collega's kregen van hun leidinggevenden een cadeaudoos, met een zMW-paraplu, een kaart met een cadeaubon, en een doosje #complimenten. Lees meer >