lettergrootte wijzigen
08 nov 2017

Eerstelijnszorg zMW in de schijnwerpers

Maas&Waal 4all XL is het fullcolour magazine dat zes keer per jaar bij zo'n 50.000 exemplaren huishoudens en bedrijven onder andere in de gemeente West Maas en Waal, Druten, Beuningen en Wijchen terechtkomt. In de laatst verschenen editie (september 2017) staat een artikel te lezen over de eerstelijnszorg van zorggroep Maas & Waal. Hiervoor zijn fysiotherapeut Peter Louter en logopediste/afasietherapeute Patricia van den Brink geïnterviewd.

Beiden leggen de nadruk op de vele mogelijkheden die onze eerstelijnszorg (zorg die thuis of poliklinisch wordt gegeven) biedt. Mogelijkheden waar vaak niet direct aan wordt gedacht, zoals fysiotherapie aan huis en ergotherapeuten die adviseren over woningaanpassingen (om langer thuis wonen mogelijk te maken), maar ook logopedie bij dementerenden met communicatieproblemen. Een pluspunt daarbij is dat alle verschillende disciplines samenwerken. Dat zorgt er ook voor dat er samen met de cliënten wordt gekeken welke route kan worden gevolgd om eigen kosten te voorkomen. Deze aanpak voorkomt bij cliënten het gevoel er alleen voor te staan. Zo dragen we als zorggroep Maas & Waal bij aan een plezierige 'oude dag' in iemands eigen vertrouwde omgeving. 

Maas&Waal XL_sept2017

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 04 juli 2023 Brandbrief aan minister Helder: wij willen en het kan, doet u mee?

    Samen met 45 andere zorgaanbieders uit de provincie Gelderland stuurden we vandaag een brandbrief aan minister Helder. Wij zien een complete stilstand aankomen van de transformatie van de ouderenzorg. Wij willen graag in beweging zijn en blijven. Maar met de overheidsmaatregelen die de minister onlangs voorstelde, kan dat niet. Wij vragen dringend om haar actie en ingrijpen. Lees meer >