lettergrootte wijzigen
26 nov 2021

Eerste boosterprikken zijn gezet!

In de gezellig drukke huiskamer van De Hulsen krijgt meneer Abdul Zengin vrijdagmiddag als allereerste de prik die bewoners extra moet wapenen tegen het coronavirus. Blij zijn ze ermee in De Hulsen dat tegenwoordig is gevestigd in het Neboklooster in Nijmegen. “Het geeft een veilig gevoel”, zegt Wendy de Best, verzorgende IG. Net als tijdens de eerste en tweede vaccinatieronde zet zij vandaag de boosterprikken. Haar collega Bianca de Vaan zorgt ervoor dat iedere bewoner na de boostervaccinatie een kwartier in de huiskamer blijft. “Zodat we snel kunnen reageren als er eventuele allergische reacties optreden.”

Twaalf boosterprikken
Van de vijftien bewoners in De Hulsen krijgen twaalf mensen vandaag hun booster. De overige drie volgen later. “Zij wonen nog niet zo lang in De Hulsen en hebben te kort geleden hun tweede vaccinatie gekregen”, vertelt teamleidster Antoinette Steenveldt. Voordat de prikken daadwerkelijk gezet worden is alles nauwkeurig voorbereid door het vaccinatieteam. Als Cita van Beijnum, lid van dat vaccinatieteam, samen met leerling-verpleegkundige Noémi Balk het optrekken van het vaccin en het invullen van de registratiekaarten heeft afgerond, kan het vaccineren beginnen.

En dan is er taart
De prik is in een mum van tijd gezet. En daarna is er gebak. Omdat het toch weer een memorabel moment is. En omdat iedereen hoopt dat met deze oppepper de werking van de eerste vaccinatieserie dusdanig wordt verbeterd dat corona buiten deze woonlocatie blijft.

Bewoners overige locaties
Maandag 29 november worden de bewoners van Klein Waelwick en de patiënten van het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum met de boosterprik gevaccineerd. Dinsdag 30 november volgen de bewoners van St. Elisabeth, De Kasteelhof en Alde Steeg. 

Eind volgende week al (vrijdag 3 december) start zorggroep Maas & Waal met het 'boosteren' van de medewerkers.

Eerst booster bewoners.jpeg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten