26 jan 2021

Eerste bewoners gevaccineerd!

Nadat de eerste medewerkers van zorggroep Maas & Waal vanaf 15 januari al zijn gevaccineerd, was het vandaag de beurt aan de eerste bewoners. Vorige week maandag werd duidelijk dat de Zorggroep het vaccin had weten te bestellen. Een drukke week van voorbereidingen volgde om vandaag dan ook daadwerkelijk de eerste prikken te kunnen geven aan bewoners van St. Elisabeth (Beneden-Leeuwen) en De Hulsen (Nijmegen).

Emotioneel moment
Mevrouw Gubbels kreeg als eerste bewoner van zorggroep Maas & Waal de coronavaccinatie. Een emotioneel moment, vertelt Resy van Mulukom, hoofd in St. Elisabeth. “Wij zijn hard getroffen tijdens de eerste coronagolf. En ook vorige week hebben we nog in quarantaine gezeten. Dus we zijn zo blij dat er nu gevaccineerd wordt.”

Vaccinatie eerste bewoner kopie.jpg

Geen twijfel
Ook mevrouw Gubbels zelf is blij. “Na de vaccinatie heb ik direct mijn dochter gebeld en verteld dat ik zo’n leuke voormiddag heb gehad. Ik was de eerste bij de vaccinatie en kreeg een bos bloemen. Dat is toch altijd leuk?”
Getwijfeld of ze de vaccinatie zou nemen, heeft mevrouw Gubbels niet. “We hebben er wel links en rechts met elkaar over gepraat. Iedereen hier wilde de prik. Het is ook goed te doen hoor. Ze prikken netjes. Je voelt het wel efkes, maar niet om te zeggen dat het pijn doet.”

Nieuw begin
Hessel van den Hurk is de verzorgende die de vaccinatie toediende. Niet alleen aan mevrouw Gubbels maar ook aan de andere bewoners van de afdeling Elsenburcht. “We zijn ongeveer een uur aan het prikken geweest. Ik vind het heel fijn om hieraan mee te hebben kunnen werken. Niet alleen de bewoners maar ook ik zie het echt als de start van een nieuw begin.”

Overige locaties
De bewoners van de andere locaties van zorggroep Maas & Waal krijgen ook deze week hun vaccinatie. De tweede vaccinatieronde vindt plaats over vier weken (in de week van 22 februari).* De interval tussen de eerste en tweede prik is daarmee voor bewoners van zorggroep Maas & Waal iets opgerekt. Dit leidt niet tot een slechtere immuunrespons.

*28-01-2021: De interval tussen de eerste en tweede vaccinatieronde stond oorspronkelijk op drie weken. Gewijzigd landelijk beleid om te zorgen dat meer mensen kunnen starten met een eerste dosis, hebben tot de verlening van de interval geleid. Dat is in bovenstaand bericht aangepast.

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten