lettergrootte wijzigen
25 mrt 2020

Eerste besmettingen binnen zMW

Binnen zorggroep Maas & Waal hebben we op dit moment te maken met twee vastgestelde COVID-19-besmettingen: een binnen een woning in De Kasteelhof in Druten en een binnen een woning in St. Elisabeth in Beneden-Leeuwen. Alle directbetrokkenen, de contactpersonen van de bewoners die op de bewuste afdelingen wonen, zijn hierover telefonisch geïnformeerd door het hoofd Zorg. Ook zijn de contactpersonen van alle bewoners van De Kasteelhof en St. Elisabeth schriftelijk van de vastgestelde besmettingen op de hoogte gebracht.

Daarnaast zijn er maatregelen getroffen en acties uitgevoerd die gelden in deze situatie. Op de afdelingen wordt zogenoemde cohortverpleging ofwel isolatieverpleging toegepast.

In de regio kampen inmiddels bijna alle verpleeghuizen met coronabesmettingen. We houden er rekening mee dat er binnen zMW-zorglocaties meerdere besmettingen geconstateerd gaan worden. Wij doen er alles aan om ons zo goed mogelijk hierop in te stellen. We hebben nauw contact met de regionale deskundigen op dit terrein.  We verzorgen en behandelen de bewoners zo goed mogelijk op basis van de laatste inzichten over het coronavirus en doen er alles aan om verdere besmetting tegen te gaan.

COVID-19.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten