lettergrootte wijzigen
13 jun 2020

Doe mee aan de Dementiemonitor!

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen zij beter opkomen voor de belangen van mantelzorgers en die van de mensen waar zij voor zorgen. Wat vinden mantelzorgers belangrijk? Hoe ervaren ze de zorg voor hun naasten?

www.dementiemonitor.nl
Deze en meer vragen worden gesteld in de Dementiemonitor Mantelzorg. Voor goede resultaten is het belangrijk dat zoveel mogelijk mantelzorgers de vragenlijst invullen. 

Tweejaarlijks onderzoek
Alzheimer Nederland houdt dit landelijke onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie iedere twee jaar, samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel). Iedereen die op een of andere manier betrokken is bij de zorg voor iemand met dementie kan meedoen.

De zorg verbeteren
De uitkomsten van de Dementiemonitor Mantelzorg deelt Alzheimer Nederland met het Ministerie van VWS, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken er gebruik van. Zo beïnvloedt Alzheimer Nederland beslissingen met als doel de ondersteuning en zorg voor mensen met dementie te verbeteren.

Helpt u mee?
Help Alzheimer Nederland om voor de belangen van mantelzorgers en hun naasten met dementie op te komen door zelf de Dementiemonitor in te vullen als u mantelzorger voor iemand met dementie bent, of door zoveel mogelijk mantelzorgers van cliënten te wijzen op de Dementiemonitor  (www.dementiemonitor.nl). De vragenlijst kan tot en met 30 september 2020 worden ingevuld.

Voor meer informatie over de Dementiemonitor klikt u hier.

 

Dementiemonitor.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 04 juli 2023 Brandbrief aan minister Helder: wij willen en het kan, doet u mee?

    Samen met 45 andere zorgaanbieders uit de provincie Gelderland stuurden we vandaag een brandbrief aan minister Helder. Wij zien een complete stilstand aankomen van de transformatie van de ouderenzorg. Wij willen graag in beweging zijn en blijven. Maar met de overheidsmaatregelen die de minister onlangs voorstelde, kan dat niet. Wij vragen dringend om haar actie en ingrijpen. Lees meer >