lettergrootte wijzigen
10 dec 2018

DemenTalent in Maas & Waler

Het verhaal in de Maas & Waler van 28 november gaat over Jaap bij wie kort na zijn pensionering de ziekte van Parkinson wordt vastgesteld, twee jaar later gevolgd door vasculaire dementie. Via zijn partner komt Jaap terecht bij het project DemenTalent en Stichting Perspectief waar men wel raad weet met Jaaps interesse in onder andere muziek. Inmiddels bespeelt Jaap in de Protestante Kerk het orgel tijdens de vieringen in de weekenden en op feestdagen. Zijn organisatietalent zorgt ervoor dat hij op dinsdagmiddag bij de bibliotheek actief is. En sinds kort is Jaap elke vrijdag in molen De Haag in Beuningen te vinden waar hij onder begeleiding van molenaar Niek allerlei werkzaamheden verricht.

Prachtige voorbeelden hoe DemenTalent talenten van vrijwilligers met dementie weet te benutten en tegelijkertijd mantelzorgers voor even weet te ontzorgen. Het hele verhaal over DemenTalent leest u hier. 

Wilt u naar aanleiding van dit artikel meer informatie over DemenTalent? Neem dan contact op met Kim Peeters van Stichting Perspectief Beuningen: kimpeeters@stg-perspectief.nlof tel.024-6750939.

Schermafbeelding 2018-12-10 om 11.27.23.png

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 13 mei 2023 Het regent bij zMW!

    Gisteren, 12 mei, was het De Dag van de #Zorg, maar al de hele week stond in het teken van deze dag. Collega's kregen van hun leidinggevenden een cadeaudoos, met een zMW-paraplu, een kaart met een cadeaubon, en een doosje #complimenten. Lees meer >