lettergrootte wijzigen
10 dec 2018

DemenTalent in Maas & Waler

Het verhaal in de Maas & Waler van 28 november gaat over Jaap bij wie kort na zijn pensionering de ziekte van Parkinson wordt vastgesteld, twee jaar later gevolgd door vasculaire dementie. Via zijn partner komt Jaap terecht bij het project DemenTalent en Stichting Perspectief waar men wel raad weet met Jaaps interesse in onder andere muziek. Inmiddels bespeelt Jaap in de Protestante Kerk het orgel tijdens de vieringen in de weekenden en op feestdagen. Zijn organisatietalent zorgt ervoor dat hij op dinsdagmiddag bij de bibliotheek actief is. En sinds kort is Jaap elke vrijdag in molen De Haag in Beuningen te vinden waar hij onder begeleiding van molenaar Niek allerlei werkzaamheden verricht.

Prachtige voorbeelden hoe DemenTalent talenten van vrijwilligers met dementie weet te benutten en tegelijkertijd mantelzorgers voor even weet te ontzorgen. Het hele verhaal over DemenTalent leest u hier. 

Wilt u naar aanleiding van dit artikel meer informatie over DemenTalent? Neem dan contact op met Kim Peeters van Stichting Perspectief Beuningen: kimpeeters@stg-perspectief.nlof tel.024-6750939.

Schermafbeelding 2018-12-10 om 11.27.23.png

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 04 juli 2023 Brandbrief aan minister Helder: wij willen en het kan, doet u mee?

    Samen met 45 andere zorgaanbieders uit de provincie Gelderland stuurden we vandaag een brandbrief aan minister Helder. Wij zien een complete stilstand aankomen van de transformatie van de ouderenzorg. Wij willen graag in beweging zijn en blijven. Maar met de overheidsmaatregelen die de minister onlangs voorstelde, kan dat niet. Wij vragen dringend om haar actie en ingrijpen. Lees meer >