lettergrootte wijzigen
22 nov 2016

Boekpresentatie De Nije Weg

Onlangs heeft in Alde Steeg in Beuningen de boekpresentatie plaatsgevonden van De Nije Weg. Dit boek van de hand van Peter Deurloo is een tijdsdocument dat via vertelde geschiedenis (oral history) tot stand is gekomen. De verkregen verhalen zijn van gewone dorpsbewoners uit Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen en zijn rijk geïllustreerd met bijzonder beeldmateriaal uit de periode 1930 - 1960.

Het boek schetst het dagelijks leven van de bewoners van de vier kerkdorpen tijdens de crisis, de oorlog en de wederopbouw, samen op weg naar een nieuwe tijd. Ook bewoners van Alde Steeg leverden een bijdrage! De vele leuke anekdotes, verhalen en herinneringen geven een beeld van hoe het vroeger was, maar ook hoe alles ten opzichte van nu zo anders is geworden.

De auteur van De Nije Weg is Peter Deurloo, historicus en journalist bij de Gelderlander. Van alle verhalen heeft hij twee boeken samengesteld. In het eerste deel worden thematisch de volgende onderwerpen verhaald: Het rijke roomse leven (kerk); Verder leren was er niet bij (school); Van tubastoot tot fluitsignaal (verenigingsleven); Franjes aan een sober leven (vertier); De hoeden en de petten (rangen en standen); Het leven van alledag (dorpsleven).

Het tweede boek wordt uitgegeven in het voorjaar van 2017 en behandelt de Tweede Wereldoorlog, Indiëgangers, verkeer en vervoer, bedrijvigheid en het boerenleven.

Nije Weg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten