lettergrootte wijzigen
02 feb 2018

Boerenbruiloft in Alde Steeg

"Lief boerenbruidspaar", zo begon de 'onechte' pastoor van de 'onzalige' zorgparochie Maas en Waal de 'dienst' die leidde tot de verbinding in de onecht van Hend Croonen en Nolda Jacobs. Het was een wens van de heer Croonen: nog eens in zijn leven bruidegom zijn tijdens een boerenbruiloft. Bureau Welzijn van zorggroep Maas & Waal liet die wens in vervulling gaan.

In 1996 mocht Hend Croonen al eens bruidegom zijn; ook toen in de gemeente Beuningen. Dit keer was zijn bruid Nolda Jacobs, medebewoonster van de Bloesem (onderdeel van Alde Steeg in Beuningen). Zij vertolkte eveneens al een keer eerder de hoofdrol tijdens een boerenbruiloft. 34 jaar geleden in De Hoge Biezen (Winssen).

Onder luisterend oor van vele familieleden, medebewoners en medewerkers van zorggroep Maas & Waal gaf de onechte pastoor, geestelijk verzorger van zorggroep Maas & Waal Ceciel Beneken Kolmer, een korte schets van de bijna-echtelieden. Dat leidde tot veel herkenning en vooral een hoop gelach. Twee bezwaren waren er tegen de voorgenomen onechtelijke verbintenis. Maar die werden eveneens met veel lol en gelach weggenomen. Toen stond niets de vereniging meer in de weg en gaven bruid en bruidegom elkaar het ja-woord. Dat werd bezegeld met twee potsierlijke ringen, zorgvuldig overhandigd door bruidsmeisje An Mulder, en een luidkeels 'Lang zullen ze leven'.

Ook waarnemend burgemeester Daphne Bergman was van de partij en bood de echtelieden het eerste cadeau aan, snel gevolgd door vele anderen. Terwijl de hapjes en drankjes rijkelijk rondgingen, werd het tekstboekje van de inzegening figuurlijk gesloten met de treffende spreuk:
'Hebben jij en ik eigenlijk wel zo'n serieuze relatie? Ik bedoel, zoveel als wij lachen...'

Boerenbruiloft

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten