lettergrootte wijzigen
25 sep 2019

Bewoners Alde Steeg doen mee aan Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral hoe leuk sporten en bewegen is. Daarom zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland deze maand hun deuren open.

Het initiatief om ook de bewoners van Zorgcentrum Alde Steeg te betrekken bij dit landelijke sportevenement is ontstaan door Valerie Bekkers vanuit 'Beuningen samen in beweging' in samenwerking met de Albert Heijn in Beuningen en de Activiteitenbegeleiding vanuit de Bongerd van Alde Steeg.

Op woensdag 25 september in de ochtend vertrokken zo’n twintig bewoners van Zorgcentrum Alde Steeg onder begeleiding van vrijwilligers naar Albert Heijn in Beuningen. De bewoners werden warm onthaald door meerdere medewerkers. Daarna namen de bewoners plaats aan een grote tafel tussen de ovenverse broodjes en een diversiteit aan kaassoorten in.

Onder het genot van een kopje koffie met net afgebakken appelgebak presenteerde AH-medewerker Geert van Goethem een leuke zelfgemaakte geheugenquiz over Beuningen en Albert Heijn. Bij ieder goed antwoord werden de bewoners beloond met diverse lekkernijen uit de winkel.

Aansluitend wist activiteitenbegeleidster Wilhelmien Willems wel raad met diverse artikelen uit de winkel. Met onder andere stokbroden en dropveters werden tal van bewegingsoefeningen door de bezoekers gedaan.

De bewoners van Alde Steeg waren heel enthousiast over het ontvangst in Albert Heijn. En er werd beloofd dat er tijdens het boodschappen doen bij Albert Heijn voortaan gezwaaid gaat worden naar medewerker Geert.

DSC_0150.JPG

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten