lettergrootte wijzigen
28 sep 2021

Alzheimer Cafés openen hun deuren

Steeds meer Alzheimer Cafés openen na corona opnieuw hun deuren. Zoals het Alzheimer Café West Maas en Waal in Druten. Vanwege de coronamaatregelen werden het afgelopen jaar veel activiteiten geannuleerd. Het eerstvolgende Alzheimer Café staat gepland voor 4 oktober in Mamre rondom het thema de verschillende gezichten van dementie. Iedereen die te maken heeft met dementie is van harte welkom. 

Ontmoetingsplek in de buurt
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek in de buurt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact.

Met een gerust hart naar het Alzheimer Café
Samen met vrijwilligers is er een draaiboek opgesteld, zodat Alzheimer Cafés veilig open kunnen. Heeft u vragen of wilt u lotgenoten ontmoeten? Voelt u zich dan welkom en neem vooral iemand mee. De vrijwilligers van het Alzheimer Café zijn er klaar voor. 

Ondersteuning voor mensen met dementie dichtbij
De bijeenkomsten bieden al meer dan 20 jaar lang ondersteuning aan duizenden mensen met een vorm van dementie en mantelzorgers. Deze zijn in het leven geroepen, zodat er voor mensen met dementie en hun naasten altijd een plek dichtbij is om lotgenoten te ontmoeten en om meer te leren over het omgaan met dementie. Door heel Nederland zijn er 259 Alzheimer Cafés, Alzheimer Trefpunten of Azheimer Theehuizen – gerund door de regionale vrijwilligersafdelingen van Alzheimer Nederland.

Klik hier voor een Alzheimer Café, Alzheimer Trefpunt of Alzheimer Theehuis bij u in de buurt.

ALZHEIM1005 Open - bordje - online - 1300px - Cafe.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten