lettergrootte wijzigen
05 nov 2019

100e Liederentafel!

De Liederentafel is een muzikaal feest dat de bewoners van St. Elisabeth en hun naasten maandelijks trakteert op een bruisende meezingavond met medewerking van de band the Melody Players en vele andere vrijwilligers. Het is een ongekend populaire activiteit waar bewoners iedere maand opnieuw echt naar uitkijken. In aanloop naar de 100e editie mochten bewoners zelf verzoeknummers indienen waar gretig gebruik van werd gemaakt. De avond bruiste, galmde en deinde dat het een lieve lust was.

Maar hoe is het ooit tot een Liederetafel gekomen? Daarvoor moeten we even terug in de tijd, naar 2010 om precies te zijn. Activiteitenbegeleider Mechelien Gerritsen en vrijwilliger René Theunissen krijgen dan het idee om een leuke gezellige muzikale activiteit op te zetten voor de bewoners van St. Elisabeth. Door René's contacten met het koor Trug in de Ted en de begeleidingsband The Melody Players werd het idee al snel realiteit. Een aantal koorleden wilden zich wel inzetten om bewoners te halen en brengen van en naar de Plaza waar het maandelijkse muziekfestijn plaatsvindt.

 

20191028_183504.jpg

De eerste Liederentafel was meteen een groot succes. Daardoor werd besloten om de activiteit maandelijks te laten terugkeren. Ook werden er liederenboeken gemaakt zodat iedereen makkelijk mee kon zingen - hoewel de meeste mensen de bekende meezingers wel uit hun hoofd kennen. En er werd en wordt door sommigen een dansje gewaagd. Een heerlijke avond voor de bewoners én alle vrijwilligers en medewerkers die dit muzikale festijn iedere maand weer organiseren.

Alle reden dus om even stil te staan bij deze jubileumeditie die ook bezocht werd door de cliëntenraad en de Vrienden van Elisabeth. De 100e Liederentafel was dé reden om een aantal mensen in het bijzonder in het zonnetje te zetten: Mechelien en René, de oprichters van de Liederentafel, Henk, Willie, Frans, Martien, Peter en Herman, de bandleden van The Melody Players, de vrijwilligers die iedere maand bewoners halen en brengen van en naar de Liederentafel, en de gastvrouw die de organisatie iedere maand weer vlekkeloos werd verlopen. Tot slot werden ook de bewoners bedankt voor hun aanwezigheid en hun aanstekelijke enthousiasme waarna het feest kon losbarsten.

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 04 juli 2023 Brandbrief aan minister Helder: wij willen en het kan, doet u mee?

    Samen met 45 andere zorgaanbieders uit de provincie Gelderland stuurden we vandaag een brandbrief aan minister Helder. Wij zien een complete stilstand aankomen van de transformatie van de ouderenzorg. Wij willen graag in beweging zijn en blijven. Maar met de overheidsmaatregelen die de minister onlangs voorstelde, kan dat niet. Wij vragen dringend om haar actie en ingrijpen. Lees meer >