lettergrootte wijzigen

Wat doet zorggroep Maas & Waal voor mij als naaste of mantelzorger?

MW_B_0251.jpg

Als uw partner, ouder of iemand anders uit uw persoonlijke omgeving blijvend zorg nodig heeft, is er een grote kans dat u dit op u neemt. Mantelzorg is de naam voor langdurig onbetaalde zorg die u verleent aan iemand met wie u een persoonlijke relatie heeft. Ook wanneer die persoon in een verpleeghuis woont, kan er nog steeds sprake van mantelzorg zijn. Betekenisvolle zorg is immers een samenspel van ons als zorgorganisatie en het netwerk rondom de cliënt.

Als zorggroep Maas & Waal weten wij hoe belangrijk mantelzorgers zijn. Om u te steunen in die vaak zware taak, organiseren wij regelmatig bijeenkomsten over ziektebeelden. Ook bent u van harte welkom bij behandelingen en kunt u meedoen aan groepstherapieën of zitting nemen in de cliëntenraad. Zo blijft u betrokken bij de nieuwe woonomgeving van de persoon voor wie u mantelzorg verleent.

Als mantelzorger is het belangrijk om inzicht in uw eigen situatie te hebben en uw grenzen te stellen. In de gemeenten waar zorggroep Maas & Waal werkzaam is, bevinden zich meerdere steunpunten Mantelzorg. Daar kunt u terecht met vragen of verzoeken over mantelzorg.

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 04 juli 2023 Brandbrief aan minister Helder: wij willen en het kan, doet u mee?

    Samen met 45 andere zorgaanbieders uit de provincie Gelderland stuurden we vandaag een brandbrief aan minister Helder. Wij zien een complete stilstand aankomen van de transformatie van de ouderenzorg. Wij willen graag in beweging zijn en blijven. Maar met de overheidsmaatregelen die de minister onlangs voorstelde, kan dat niet. Wij vragen dringend om haar actie en ingrijpen. Lees meer >