"Ruimte voor verandering"

Joyce van Leeuwen

Ze is jong, ambitieus en weet precies wat ze wil. Joyce van Leeuwen is EVV binnen Morel in locatie Alde Steeg, een van de koplopersteams van Doen wat nodig is! Een project dat op haar lijf geschreven lijkt. “Ik hoor en zie altijd dingen die beter kunnen. Dan is het fijn als je de ruimte krijgt om daar iets aan te doen.”

Op de vraag welke veranderingen Doen wat nodig is! heeft ingezet, antwoordt ze: “Het activiteitenplan voor onze cliënten. Dat hadden we niet. Maar uit een enquête onder familieleden kwam naar voren dat er meer behoefte aan welzijn was. We zijn toen aan de hand van vragenlijsten in gesprek gegaan met hen. Onder andere over hoe we dat konden verbeteren.”

Vervolgens is er een activiteitenplan en een activiteitenkalender opgesteld die leiden tot meer prikkeling van de cliënten. Bijvoorbeeld door cliënten meer te laten bewegen over de afdeling. “Vroeger zaten cliënten op hun vaste plek in een van de drie huiskamers. Nu hebben we één huiskamer ingericht als plek om te lunchen. Daar bakken we eitjes en staat een muziekje op. Zo moeten de cliënten van de ene huiskamer naar de andere wandelen.” Meer werk of tijd kost het niet, volgens Joyce. “We zijn er inmiddels aan gewend dat het zo gaat. En ook is er speciaal iemand vrijgemaakt om deze huiskamerdienst te draaien.”

De genoemde veranderingen zijn niet alleen op de rekening van het team te schrijven, meent Joyce. Ook het hoofd van de afdeling heeft daarin een belangrijke rol. “Zij geeft ons de ruimte voor eigen inbreng. Natuurlijk werken we volgens de regels en protocollen. Maar ik krijg ook het gevoel dat ik er een eigen draai aan kan geven. Dat is wat mij en ook mijn collega’s stimuleert in ons werk.”

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier