lettergrootte wijzigen

Ik wil zelfstandig blijven wonen en zorg en services aan huis

MW_SE_0264.jpg

Met het ouder worden, groeit de kans dat uw behoefte aan zorg en ondersteuning toeneemt. Dat hoeft niet te betekenen dat u moet verhuizen naar een zorglocatie. Zorggroep Maas & Waal biedt diverse vormen van zorg en service aan, die gewoon bij u thuis worden verleend.

Wij beschikken over een ervaren team thuiszorgmedewerkers, paramedici en specialisten ouderengeneeskunde. Vanuit hun deskundigheid en expertise bieden zij zorg, behandeling en begeleiding aan huis. Uitgaande van hetgeen u wel kunt, maken we samen afspraken over waar u hulp en ondersteuning bij nodig heeft. Daarbij kijken we niet alleen naar de mogelijkheden die wij als zorggroep Maas & Waal kunnen bieden. We onderzoeken ook de helpende hand van uw familie, vrienden of de buurt. Uw streven om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, realiseren we samen.

 • Volledig Pakket Thuis

  Het Volledig Pakket Thuis, vaak afgekort tot VPT, biedt alle vormen van zorg die ook in een verpleeghuis worden geleverd. Maar dan gewoon bij u thuis. Welke zorg u ontvangt wordt bepaald op grond van uw zorgprofiel. Op dit moment bieden we VPT nog alleen aan in de Smederij in Beuningen.

  Het VPT kan bestaan uit de volgende vormen van zorg:
  - Verpleging
  - Persoonlijke verzorging
  - Begeleiding
  - Behandeling (Wlz-gerelateerd)
  - Vervoer naar behandeling en/of begeleiding
  - Verstrekken van eten en drinken
  - Schoonhouden van de woonruimte

 • (Wijk)verpleging

  U hebt een wond die verzorgd moet worden, u hebt hulp nodig bij het leren verzorgen van uw stoma, u moet periodiek medicatie toegediend krijgen of hebt een andere vorm van verpleging nodig waar u thuis hulp bij wenst? Onze (wijk)verpleegkundigen helpen en ondersteunen u waar nodig.

 • Persoonlijke verzorging

  Langer in uw vertrouwde omgeving wonen blijft soms binnen handbereik wanneer u voor uw persoonlijke verzorging kunt vertrouwen op professionele ondersteuning. Onze ervaren medewerkers helpen u graag bij dagelijkse handelingen als douchen/wassen en aankleden, steunkousen aantrekken of het toedienen van medicijnen.

 • Huishoudelijke zorg

  Stofzuigen, dweilen, ramen wassen, bedden verschonen: het zijn huishoudelijke werkzaamheden die vaak zwaarder zijn als u ouder bent. Onze medewerkers nemen u dit werk uit handen, zodat u zich kunt richten op wat u nog kunt en wenst te doen in het huishouden.

 • Professionele alarmopvolging

  U bent gehecht aan uw huis en wilt daar graag blijven wonen. De zekerheid dat er bij een noodgeval dag en nacht hulp nabij is, is een geruststellend idee. Met één druk op de knop van de zender die u om uw hals of pols draagt, legt u contact met een deskundige medewerker van een zorgcentrale. Deze medewerker vraagt wat er is gebeurd en zorgt vervolgens dat er, indien nodig, hulp geboden wordt. De verpleegkundige van zorggroep Maas & Waal streeft ernaar dat u binnen 30 minuten hulp krijgt. Een veilig gevoel!
  Voor meer informatie over professionele alarmopvolging kunt u contact opnemen met de zMW Klantenservice (zie kader 'Direct contact over wonen en zorg?' op deze pagina) of kijken op de pagina 'Ik wil professionele alarmopvolging' (zie de link elders op deze pagina).

 • Advies, instructie, voorlichting (AIV)

  U heeft vragen over bijvoorbeeld chronische ziekten, het ouder worden, medicatiegebruik of verminderde mobiliteit en wilt daar eens met iemand over praten? Op uw verzoek komen de wijkverpleegkundigen van zorggroep Maas & Waal bij u thuis om uw vragen of problemen te bespreken. Ook geven zij (indien nodig) advies, instructie of voorlichting. Bijvoorbeeld over het naleven van leefregels bij verschillende ziektebeelden.

 • Fysiotherapie aan huis/poliklinisch

  De fysiotherapeuten van zorggroep Maas & Waal behandelen ook ouderen die niet wonen in een van onze zorglocaties. Als u kampt met complexe gezondheidsproblematiek kunt u dus ook een beroep doen op onze fysiotherapeuten. Behandeling is zowel thuis mogelijk als poliklinisch op een van onze locaties.

 • Logopedie aan huis/poliklinisch

  De logopedisten van zorggroep Maas & Waal zijn ook buiten onze zorglocaties actief. Zij helpen bij het verbeteren van uw spraak of het omgaan met slikproblemen, en komen daarvoor desgewenst ook bij u thuis. Een poliklinische behandeling binnen onze zorglocaties behoort eveneens tot de mogelijkheden.

 • Ergotherapie aan huis/poliklinisch

  De ergotherapeuten van zorggroep Maas & Waal helpen u zo zelfstandig mogelijk te functioneren in het dagelijkse leven. Ook geven onze ergotherapeuten na een huisbezoek advies over aanpassingen in huis om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren, en helpen zij bij het gebruik van hulp- en vervoersmiddelen. Als u wilt, komen de ergotherapeuten voor uw behandeling bij u thuis. U kunt ook kiezen voor een poliklinische behandeling in een van onze zorglocaties.

 • Specialist Ouderengeneeskunde aan huis/poliklinisch

  De specialist ouderengeneeskunde (vroeger verpleeghuisarts genoemd) kan op verzoek van de huisarts betrokken worden bij uw behandelplan. De specialist ouderengeneeskunde kan onder andere een diagnose stellen bij dementie, een (geriatrisch) onderzoek uitvoeren als u verschillende gezondheidsproblemen tegelijk heeft, een advies geven over de behandeling, en een behandelplan opstellen.

 • Zorgtrajectbegeleider dementie

  Wanneer u een vermoeden hebt dat uzelf of uw partner dementie heeft, kunt u een beroep doen op de zorgtrajectbegeleider dementie. Zij weet hoe het dementieproces verloopt en welke hulp er mogelijk is. Ook regelt de zorgtrajectbegeleider dementie de hulp die u nodig hebt en stemt zij deze af met uw huisarts en andere zorgverleners.

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

 • 04 juli 2023 Brandbrief aan minister Helder: wij willen en het kan, doet u mee?

  Samen met 45 andere zorgaanbieders uit de provincie Gelderland stuurden we vandaag een brandbrief aan minister Helder. Wij zien een complete stilstand aankomen van de transformatie van de ouderenzorg. Wij willen graag in beweging zijn en blijven. Maar met de overheidsmaatregelen die de minister onlangs voorstelde, kan dat niet. Wij vragen dringend om haar actie en ingrijpen. Lees meer >