lettergrootte wijzigen

Ik wil professionele alarmopvolging

Professionele alarmopvolging

U bent gehecht aan uw huis en wilt daar graag blijven wonen. De zekerheid dat er bij een noodgeval dag en nacht hulp in de buurt is, is een geruststellend idee. Zorggroep Maas & Waal biedt deze dienst aan, samen met FocusCura. FocusCura levert de alarmapparatuur en de sleutelkluis. Zorggroep Maas & Waal regelt dat een verpleegkundige u komt helpen.

Wat is Personenalarmering?
Personenalarmering is een oproepsysteem waarmee u in geval van nood dag en nacht hulp kunt inschakelen. Bijvoorbeeld als u zich onwel voelt of bent gevallen. Met één druk op de knop van de zender die u om uw hals of pols draagt, legt u contact met een deskundige medewerker van een zorgcentrale. Deze medewerker vraagt wat er is gebeurd en zorgt vervolgens dat er, indien nodig, hulp geboden wordt. De verpleegkundige van zorggroep Maas & Waal streeft ernaar dat u binnen 30 minuten hulp krijgt.

Hoe werkt Personenalarmering?
Een technisch installateur komt een kastje (basisstation) aansluiten dat is voorzien van een SIM-kaart en geeft u duidelijke uitleg over de werking ervan en over de zender met de alarmknop die u om uw pols of hals kunt dragen. Zolang u in of om het huis bent, staat de zender in contact met het basisstation. Als u in geval van nood op de alarmknop drukt, gaat er direct een melding naar een zorgcentrale.

Bij uw voordeur en/of bij uw centrale toegangsdeur wordt er een sleutelkluisje geplaatst zodat de verpleegkundige uw woning binnen kan komen na en alarmoproep. U kunt het plaatsen van een sleutelkluisje desgewenst ook zelf regelen. Samen met de technisch installateur wordt het alarm getest. U weet dan zeker dat het werkt.

Wat zijn de kosten?
Personenalarmering werkt volgens een abonnementssysteem. Bij uw aanvraag voor een abonnement op Personenalarmering worden enkele persoonlijke en medische gegevens van u gevraagd. Deze zijn van belang voor een juiste afhandeling van een eventuele alarmoproep. Een reguliere aanmelding duurt ongeveer vijf dagen. Moet er met spoed (binnen twee dagen) een personenalarmering geïnstalleerd worden dan zijn daar extra kosten aan verbonden. Om de kosten voor personenalarmering (eenmalig en maandelijkse kosten) én de professionele alarmopvolging (maandelijkse kosten) in te zien, klikt u hier.

Als u een medische indicatie heeft, worden de eenmalige kosten voor de Personenalarmering soms vergoed door uw zorgverzekering. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar. Ook op de site van FocusCura kunt u daar meer over lezen. Heeft u geen medische indicatie, dan betaalt u de kosten zelf. De maandelijkse (abonnements)kosten zijn nagenoeg altijd voor eigen rekening.

Direct aanmelden?
Wilt u zich direct aanmelden voor personenalarmering? Dan klikt u hier of belt u met FocusCura 030 – 692 70 50 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur).

Meer weten?
Voor vragen over personenalarmering kunt u ook terecht bij FocusCura via T 030 – 692 70 50 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur).

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Meer weten?

Om direct aan te melden voor professionele alarmopvolging, klik hier.

Om de leveringsvoorwaarden voor professionele alarmopvolging in te zien, klik hier.

Nieuws en berichten