lettergrootte wijzigen

Ik wil goed kunnen blijven bewegen en functioneren

MW_KD_0129.jpg

Ouderdom komt met gebreken. Het is dan ook goed om te weten dat we als zorggroep Maas & Waal over een deskundig team behandelaars beschikken dat zich inzet om samen met u ervoor te zorgen dat u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven functioneren. Behandelingen zoals fysiotherapie, logopedie of ergotherapie, kunnen bij u thuis plaatsvinden, poliklinisch of tijdens uw dagbehandeling. In St. Elisabeth (Beneden-Leeuwen), De Hof (Druten) en Waelwick (Ewijk) zijn speciaal hiervoor ruimtes ingericht. Hier kunt u zowel behandelingen ondergaan of bepaalde vaardigheden oefenen en trainen.

Wilt u revalideren na bijvoorbeeld een operatie of hersenbloeding, dan bent u op uw plek in het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum in Ewijk. Hier krijgt u tijdens uw verblijf de gelegenheid om doeltreffend te werken aan uw herstel. Dit alles met als doel om zo snel mogelijk terug naar huis te kunnen, in het volste vertrouwen dat u zich daar alleen of met hulp van een partner of mantelzorger kunt redden. Als uw situatie daarom vraagt, kunnen wij uw behandeling thuis of poliklinisch voortzetten. 

 • Fysiotherapie aan huis/poliklinisch

  De fysiotherapeuten van zorggroep Maas & Waal, die u helpen bij het goed kunnen blijven functioneren en bewegen, komen indien gewenst en nodig ook bij u thuis. U kunt eveneens poliklinisch werken aan uw herstel in St. Elisabeth (Beneden-Leeuwen), De Hof (Druten) en Waelwick (Ewijk). Samen met u bekijken we uw wensen en de mogelijkheden.

 • Logopedie aan huis/poliklinisch

  De logopedisten van zorggroep Maas & Waal helpen bij het verbeteren van uw spraak of het omgaan met slikproblemen, komen desgewenst ook bij u thuis. Een poliklinische behandeling binnen onze revalidatielocaties in St. Elisabeth (Beneden-Leeuwen), De Hof (Druten) en Waelwick (Ewijk) behoort eveneens tot de mogelijkheden.

 • Ergotherapie aan huis/poliklinisch

  De ergotherapeuten van zorggroep Maas & Waal helpen u zo zelfstandig mogelijk te functioneren in het dagelijkse leven. Ook geven onze ergotherapeuten advies over eventuele aanpassingen in huis om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren, en het gebruik van hulpmiddelen. Zij komen voor uw behandeling op verzoek bij u thuis; ook kunt u poliklinisch terecht binnen onze revalidatielocaties in St. Elisabeth (Beneden-Leeuwen), De Hof (Druten) en Waelwick (Ewijk).

 • Specialist Ouderengeneeskunde

  De specialist ouderengeneeskunde (vroeger verpleeghuisarts genoemd) van zorggroep Maas & Waal, is verantwoordelijk voor uw revalidatieplan en zorgt ervoor dat alle therapieën goed op elkaar zijn afgestemd. Indien gewenst kan de specialist ouderengeneeskunde ook uw huisarts ondersteunen. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van meerdere, complexe gezondheidsproblemen die verband houden met uw leeftijd.

 • Herstelverblijf

  Als u na een ziekenhuisopname nog niet voldoende bent aangesterkt om met vertrouwen naar huis te gaan, kunt u een beroep doen op het herstelverblijf. U verblijft dan in een één- of tweekamerappartement van zorggroep Maas & Waal en ontvangt van ons de nodige ondersteuning. Uw huisarts blijft verantwoordelijk voor uw medische zorg.
  Als u geen indicatie hebt voor herstelverblijf en toch ondersteuning van ons wenst, kunt u gebruikmaken van ons pensionarrangement.

 • Advies, instructie, voorlichting (AIV)

  U heeft vragen over bijvoorbeeld chronische ziekten, het ouder worden, medicatiegebruik of verminderde mobiliteit en wilt daar eens met iemand over praten? Op uw verzoek komen de wijkverpleegkundigen van zorggroep Maas & Waal bij u thuis om uw vragen of problemen te bespreken. Ook geven zij (indien nodig) advies, instructie of voorlichting. Bijvoorbeeld over het naleven van leefregels bij verschillende ziektebeelden.

 • zMW Revalidatie- en Behandelcentrum

  In Ewijk, op loopafstand van de dorpskern, bevindt zich het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum. Hier komen verschillende therapeutische en zorgdisciplines bij elkaar onder één dak. Dat maakt het eenvoudig om (waar nodig) aanvullende expertise in te schakelen. Het zMW Revalidatie- en Behandelcentrum beschikt over moderne faciliteiten en oefenruimtes (binnen en buiten) en een loop/zwembad met beweegbare vloer.

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

 • 04 juli 2023 Brandbrief aan minister Helder: wij willen en het kan, doet u mee?

  Samen met 45 andere zorgaanbieders uit de provincie Gelderland stuurden we vandaag een brandbrief aan minister Helder. Wij zien een complete stilstand aankomen van de transformatie van de ouderenzorg. Wij willen graag in beweging zijn en blijven. Maar met de overheidsmaatregelen die de minister onlangs voorstelde, kan dat niet. Wij vragen dringend om haar actie en ingrijpen. Lees meer >