Ik sta op de wachtlijst. Wat nu?

MW_HH_0071.jpg

Als u op de wachtlijst staat van zorggroep Maas & Waal, heeft u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) een zogenoemde ‘indicatie voor verblijf’ aangevraagd en toegekend gekregen in het kader van de Wet langdurige zorg (Wlz). Daarbij heeft u vermeld dat u in een van de locaties van zorggroep Maas & Waal wilt wonen. Zodra uw indicatiebesluit bij ons binnen is, neemt een zorgbemiddelaar van zorggroep Maas & Waal contact met u op om de urgentie en uw wensen over het wonen en de zorg te bespreken.

Als er nog geen woonruimte beschikbaar is in uw voorkeurslocatie, zal de zorgbemiddelaar met u bespreken hoe de wachttijd overbrugd kan worden. Bijvoorbeeld door thuiszorg en/of dagbesteding in te zetten, of door u tijdelijke woonruimte elders aan te bieden. Natuurlijk hoeft u uw indicatie niet te verzilveren met een verblijf in een zorglocatie. U kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een arrangement thuis. De mogelijkheden hiervoor kunt u verkennen en bespreken met de zorgbemiddelaar.

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 30 juni 2021 Bestuurder zMW neemt na 21 jaar afscheid

    Op 8 juli neemt Bert van Lingen afscheid als bestuurder van zMW. Hij heeft de organisatie door grote veranderingen geloodst. Altijd met zorg voor een solide bedrijfsvoering en oog voor bewoners en medewerkers. Lees meer >