lettergrootte wijzigen

Ik sta op de wachtlijst. Wat nu?

MW_HH_0071.jpg

Als u op de wachtlijst staat van zorggroep Maas & Waal, heeft u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) een zogenoemde ‘indicatie voor verblijf’ aangevraagd en toegekend gekregen in het kader van de Wet langdurige zorg (Wlz). Daarbij heeft u vermeld dat u in een van de locaties van zorggroep Maas & Waal wilt wonen. Zodra uw indicatiebesluit bij ons binnen is, neemt een zorgbemiddelaar van zorggroep Maas & Waal contact met u op om de urgentie en uw wensen over het wonen en de zorg te bespreken.

Als er nog geen woonruimte beschikbaar is in uw voorkeurslocatie, zal de zorgbemiddelaar met u bespreken hoe de wachttijd overbrugd kan worden. Bijvoorbeeld door thuiszorg en/of dagbesteding in te zetten, of door u tijdelijke woonruimte elders aan te bieden. Natuurlijk hoeft u uw indicatie niet te verzilveren met een verblijf in een zorglocatie. U kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een arrangement thuis. De mogelijkheden hiervoor kunt u verkennen en bespreken met de zorgbemiddelaar.

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 22 augustus 2022 We doen mee aan een kwaliteitsonderzoek naar het voorschrijven van antibiotica

    Samen met het Amsterdam UMC voert zorggroep Maas & Waal vanaf september een kwaliteitsonderzoek uit naar het voorschrijven van antibiotica binnen onze zorggroep. De gegevens van een groot aantal verpleeghuizen worden vervolgens met elkaar vergeleken. Zo’n vergelijking zorgt voor nieuwe kennis en inzichten waarvan onze artsen kunnen leren. Lees meer >