lettergrootte wijzigen

Ik sta op de wachtlijst. Wat nu?

MW_HH_0071.jpg

Als u op de wachtlijst staat van zorggroep Maas & Waal, heeft u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) een zogenoemde ‘indicatie voor verblijf’ aangevraagd en toegekend gekregen in het kader van de Wet langdurige zorg (Wlz). Daarbij heeft u vermeld dat u in een van de locaties van zorggroep Maas & Waal wilt wonen. Zodra uw indicatiebesluit bij ons binnen is, neemt een zorgbemiddelaar van zorggroep Maas & Waal contact met u op om de urgentie en uw wensen over het wonen en de zorg te bespreken.

Als er nog geen woonruimte beschikbaar is in uw voorkeurslocatie, zal de zorgbemiddelaar met u bespreken hoe de wachttijd overbrugd kan worden. Bijvoorbeeld door thuiszorg en/of dagbesteding in te zetten, of door u tijdelijke woonruimte elders aan te bieden. Natuurlijk hoeft u uw indicatie niet te verzilveren met een verblijf in een zorglocatie. U kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een arrangement thuis. De mogelijkheden hiervoor kunt u verkennen en bespreken met de zorgbemiddelaar.

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 13 april 2022 Hoe gaat het met de mantelzorgers van mensen met dementie?

    ​Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland onderzoekt wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kan ze beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen voor wie zij voor zorgen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mantelzorgers de vragenlijst van de Dementiemonitor Mantelzorg invullen. Lees meer >