lettergrootte wijzigen

Ik kan niet meer in mijn eigen huis wonen

MW_SE_0206.jpg

Als het door ziekte of ouderdom niet meer veilig en verantwoord is om in uw eigen huis te wonen, kunt u overwegen om te verhuizen naar een appartement van zorggroep Maas & Waal. Met vijf huizen in het Land van Maas en Waal (Beneden-Leeuwen, Druten, Ewijk en Beuningen) en Nijmegen, is er altijd wel een dicht in de buurt waar u vertrouwd bent.

Binnen onze locaties beschikken we over verschillende woonvormen, waar u uw behoeften aan zorg en behandeling samen met zorggroep Maas & Waal kunt invullen. Voor welk soort woning en welke vorm van zorg u in aanmerking komt, hangt af van uw zorgindicatie. Wij maken onderscheid tussen zorg en medische begeleiding voor mensen met een lichamelijke beperking en mensen die lijden aan dementie.

Comfort en welzijn zien wij als de basis voor een plezierig leven. Daarom zetten we binnen onze locaties in op gezelligheid, ontspanning en leuke bezigheden. Uw welbevinden is echter een resultaat van gezamenlijke inspanning. Van ons als professionals en vrijwilligers, en ook van u en uw partner (mantelzorger), familieleden, vrienden en kennissen. Samen streven wij naar een situatie waarin u – ondanks uw kwetsbare situatie – uw leven kunt leiden zoals u graag wilt.

 • Tweekamerappartementen

  Als u in enige mate zelfstandig kunt wonen, kunt u in aanmerking komen voor een tweekamerappartement. U beschikt dan over een woonkamer met een keukenblok, uitgerust met een koelkast, keukenkastjes en in de meeste gevallen een kookplaat. Naast een aparte slaapkamer, heeft u meestal ook een eigen badkamer met douche en wc.

 • Eenkamerappartement

  Als bewoner van een eenkamerappartement beschikt u over een zit-slaapkamer die is uitgerust met een bed en een kledingkast. In de meeste gevallen deelt u een badkamer met een andere bewoner. In de buurt van uw appartement zijn meerdere mogelijkheden om anderen te ontmoeten, zoals verschillende huiskamers, een restaurant en terrasjes.

 • Kleinschalige groepswoning

  Binnen deze woonvorm beschikt u over een eigen zit-slaapkamer en deelt u met vijf andere bewoners een huiskamer, badkamer en keuken. In deze huiselijke omgeving wordt zo goed mogelijk een thuissituatie benaderd, onder meer door gezamenlijk (met ondersteuning van een medewerker en vrijwilliger) alledaagse bezigheden te doen, zoals was vouwen, afwassen en planten water geven. Naasten worden van harte uitgenodigd een bijdrage te leveren aan dit huishouden.

 • Crisisopvang

  Wanneer uw gezondheidssituatie plotseling verslechtert of uw mantelzorger wegvalt, kunt u in aanmerking komen voor crisisopvang. Hiervoor is een medische indicatie van een arts nodig (voor een aanvraag kunt u zich wenden tot uw eigen huisarts). Crisisopvang wordt bij toerbeurt verzorgd door verschillende zorgaanbieders in de regio Nijmegen. U kunt maximaal 14 dagen gebruikmaken van de crisisopvang. In die periode wordt bekeken of u permanent naar huis kunt, tijdelijk naar huis kunt in afwachting van een plek in een zorginstelling, of kunt blijven in een zorglocatie.

 • Kortdurend verblijf

  Naast permanente woonruimte kunt u ook voor een kortdurend verblijf terecht bij zorggroep Maas & Waal. Bijvoorbeeld wanneer u revalideert na een beroerte, moet herstellen na een operatie, of om een periode van afwezigheid van uw partner of familie veilig door te komen (tijdens vakantie bijvoorbeeld). Voor een kortdurend verblijf hebt u een indicatie na een verwijzing van uw huisarts nodig.

 • Palliatief terminale verblijfszorg

  Wanneer het niet mogelijk is om thuis te sterven, vindt u in zorggroep Maas & Waal een toegewijd en comfortabel alternatief. In onze locatie in Ewijk hebben wij kamers gereserveerd specifiek voor palliatief terminale zorg. Tijdens uw verblijf staan wij u bij met verzorging, behandeling, begeleiding en pijnbestrijding. Ook hebben we oog voor behoefte aan geestelijke ondersteuning van u en uw naasten.

 • Zorgappartementen Zijlmanshof

  Aan de Pastoor Zijlmansstraat, op een steenworp afstand van St. Elisabeth, zijn twaalf fraaie zorgwoningen gerealiseerd. Een uitgelezen plek voor mensen die zelfstandig willen blijven wonen en tegelijkertijd de zekerheid zoeken dat ze eenvoudig en dichtbij ondersteuning door zorggroep Maas & Waal kunnen inschakelen. Wilt u in aanmerking komen voor een zorgappartement van de Zijlmanshof? Neem dan contact op met zMW Klantenservice! Meer informatie vindt u door het volgende adres te kopiëren in uw browser:
  https://www.zmw.nl/cliënt/ik-zoek-een-vrij-te-huren-zorgwoning-met-zorg-van-zmw/