lettergrootte wijzigen

Ik heb dementie en kan niet meer thuis wonen

MW_SE_0390.jpg

Als u of uw partner niet meer thuis kan wonen, omdat u intensieve zorg nodig heeft als gevolg van dementie en/of omdat het voor u als mantelzorger te zwaar wordt, dan biedt zorggroep Maas & Waal een toegewijde, beschermde woonomgeving. Hier hebben wij oog voor wat u niet meer kunt, maar richten we ons liever op wat u nog wel kunt of graag wilt doen. Erkenning voor u als persoon en uw situatie vinden we belangrijk.

Daarom nodigen wij uw partner, familie en vrienden van harte uit om een rol in uw leven te blijven spelen. Dat zorgt voor herkenning en vertrouwen in een verwarder wordende wereld. Een gevoel van thuis, maar dan elders.

  • Kleinschalige groepswoning

    Binnen deze woonvorm beschikt u over een eigen zit-slaapkamer en deelt u met vijf andere bewoners een huiskamer, badkamer en keuken. In deze huiselijke omgeving wordt zo goed mogelijk een thuissituatie benaderd, onder meer door gezamenlijk (met ondersteuning van een medewerker) alledaagse bezigheden te doen, zoals koken, boodschappen doen en afwassen.

  • Hofje

    Onze zorglocatie St. Elisabeth beschikt over zogenoemde hofjes. Hier hebt u uw eigen zit-slaapkamer en deelt u samen met uw buurman of -vrouw een badkamer. Er is een huiskamer die als gemeenschappelijke ruimte door meerdere bewoners wordt gebruikt. Bijvoorbeeld voor het doen van een spelletje of andere activiteiten, lezen en eten en koffie drinken.

 

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier

Nieuws en berichten

  • 13 april 2022 Hoe gaat het met de mantelzorgers van mensen met dementie?

    ​Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland onderzoekt wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kan ze beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen voor wie zij voor zorgen. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mantelzorgers de vragenlijst van de Dementiemonitor Mantelzorg invullen. Lees meer >