lettergrootte wijzigen
11 feb 2021

Webinar over mantelzorg op afstand met robotmaatje Tessa

Door de tweede lockdown beleeft bijna iedereen wel onzekere en soms zelfs eenzame tijden. Voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers zijn de gevolgen extra ingrijpend. De dagbesteding is beperkt open, er is vaak minder hulp beschikbaar en uit angst voor besmetting worden bezoekjes beperkt. Mantelzorgen wordt daarmee extra ingewikkeld. Want hoe kun je iemand nou op afstand helpen bij de dagelijkse dingen?

Tessa is een kleine ‘sociale’ robot die met berichten en herinneringen structuur brengt in het dagelijks leven van mensen met beginnende dementie of andere cognitieve beperkingen. Zo kan Tessa mensen bijvoorbeeld helpen herinneren aan op tijd eten, een kopje koffie zetten, planten water geven, het vuilnis buiten zetten of de krant lezen. De berichten die Tessa uitspreekt worden via een app door de mantelzorger ingesteld. Kortom: met Tessa kun je als mantelzorger op afstand gesproken boodschappen doorgeven, begeleiding bieden en vragen stellen. Zo voelt mantelzorgen op afstand een klein beetje minder ‘ver’ weg.

Speciaal voor mantelzorgers en zorgprofessionals van mensen met beginnende dementie organiseert Langer Thuis in Nijmegen (het ouderenwerk van Sterker sociaal werk, voorheen Swon het seniorennetwerk) de webinar (een online bijeenkomst) over robotmaatje tessa. De webinar vindt plaats op donderdag 11 februari om 20.00 uur. Wit u deze webinar bijwonen dan kunt u zich hier aanmelden.

Langer Thuis in Nijmegen biedt mantelzorgers in Nijmegen bovendien de mogelijkheid om Tessa tot augustus 2021 kosteloos uit te proberen.

Robot Tessa.png

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier