lettergrootte wijzigen
28 jan 2019

Lux Debat: Over leven in het licht van de dood

Opeens krijg je het nieuws te horen: je bent ziek en zult waarschijnlijk sterven. De dood wordt in één klap actueel, net als de weg ernaartoe. Toch hebben we het vaak niet over de laatste levensfase, zelfs als het sterven aanstaande is. Als je weet dat je leven eindigt, dienen zich vragen aan. Waar beleef ik zin aan? Wat is lijden? Hoe ga ik om met mijn naasten? Waar vind ik kracht? Hoe houd ik het vol? Nadenken en praten over de naderende dood, zet het leven in een ander licht. 

Tijdens het debat Dood of leven? verzorgt hoogleraar Medische Psychologie Judith Prins een lezing over ontkenning. Waar komen deze bewuste gevoelens van ontkenning precies vandaan? Ook gaan bezoekers met elkaar het gesprek aan over de dood. Samen met programmamaker Jesse Boon wordt in een Death Café naar elkaar geluisterd. Want door over de dood te praten, geven we het leven meer betekenis.

Op deze en andere manieren worden de dood en het leven vanuit alle hoeken belicht: wetenschappelijk, filosofisch, kunstzinnig maar vooral samen.

Dood of leven wordt georganiseerd in samenwerking met het Netwerk palliatieve zorg Zuid Gelderland. Voor tickets klik je hier.

Dood of leven.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier