11 sep 2017

Informatiecursus 'Omgaan met dementie'

Heeft uw partner of één van uw ouders dementie? Of bent u op een andere manier betrokken bij iemand met dementie? En wilt u meer grip krijgen op het veranderde gedrag? Dan kunt u de informatiecursus 'Omgaan met dementie' bijwonen. Deze cursus vindt plaats op maandag 11 september en maandag 18 september van 13.30 tot 16.00 uur in ontmoetingscentrum De Paulus, Molenstraat 2 te Winssen.

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur en gaat o.a. over vragen als: Hoe ga ik om met iemand die schijnbaar niets meer wil of die zo van persoonlijkheid veranderd lijkt te zijn? Wat doe ik als iemand continu dezelfde vraag stelt? Waar komt dat gedrag vandaan? Hoe kan ik het omzetten in positiviteit? Hoe zorg ik ervoor dat ik als mantelzorger op de been blijf? 

Sharon Tjon (directeur van Home Instead Thuisservice Nijmegen) verzorgt de cursus.

Naast deze cursus wordt er ook een informatiebijeenkomst gegeven (zie elders deze agenda). Het verschil tussen informatiebijeenkomst en cursus zit 'm in de lengte van de bijeenkomst (één of twee avonden) en de grootte van de groep (de cursus is voor maximaal 20 deelnemers, de informatiebijeenkomst heet een grotere groep welkom).

De cursus 'Omgaan met dementie' in De Paulus te Winssen is kosteloos bij te wonen. Aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via het Steunpunt Mantelzorg bij Perspectief: info@stg-perspectief.nl of telefonisch via 024-67 50 939.

Steunpunt Mantelzorg.png

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier