lettergrootte wijzigen
19 jan 2017

Bijeenkomst voor mantelzorgers van naasten in laatste levensfase

Deskundigen van Thuisondersteuning in de Laatste Levensfase (TOLL, een initiatief van Hospice Bethlehem en Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nijmegen) vertellen op donderdag 19 januari waarmee u rekening moet houden en waarbij u ondersteuning kunt krijgen tijdens de zorg voor een naaste in de laatste levensfase. Het liefst brengen mensen de laatste fase van hun leven door in hun eigen, vertrouwde omgeving. Meestal is dit thuis. Vaak neemt de levenspartner, een familielid of vriend(in) een groot deel van de zorg en begeleiding op zich. En daar komt veel bij kijken. Vanaf het moment dat u hoort dat het leven van uw partner, familielid of vriend(in) binnen afzienbare tijd gaat eindigen, wordt u geconfronteerd met keuzes, emoties, vragen en twijfels. Wat kunt u als mantelzorger verwachten in de laatste levensfase? Waar kunt u terecht met vragen of voor ondersteuning? Goede informatie en tijdige ondersteuning kunnen helpen om het vol te houden en invulling te geven aan de wens van een naaste om in de eigen omgeving te overlijden. 

Op de bijeenkomst geven drie sprekers inzicht in wat er op uw pad kan komen. Huisarts Carel Veldhoven vertelt hoe bijzonder thuis zijn in de laatste levensfase kan zijn, wat u als mantelzorger kunt doen en hoe u de balans bewaakt tussen zorgen voor de ander en zorgen voor uzelf. Marleen van Casteren is specialist ouderengeneeskunde bij Hospice Bethlehem en gaat in op medische keuzes in de laatste levensfase. Jacqueline Rademaker heeft haar zus begeleid bij het sterven thuis en deelt haar persoonlijke ervaringen over deze indrukwekkende periode. Daarna volgt een gesprek tussen organisatie en aanwezigen over welke ondersteuning mantelzorgers nodig hebben om goed invulling te kunnen geven aan de wens van hun naaste om thuis te overlijden.

Deze voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur in Wijkcentrum Dukenburg Meijhorst 7039 Nijmegen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden is prettig maar niet noodzakelijk. U kunt zich aanmelden op www.hospicebethlehem.nl of een mail sturen naar info@hospicebethlehem.nl.

Euthanasie

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier