lettergrootte wijzigen
06 okt 2017

Vallen? Voorkomen is beter dan genezen!

Van 2 tot en met 8 oktober a.s. wordt de Week van de Valpreventie gehouden. Ook binnen zorggroep Maas & Waal worden verschillende activiteiten georganiseerd. Iedereen is van harte welkom om hieraan mee te doen. Bewoners en cliënten van zorggroep Maas & Waal en ook ouderen die geen zorg of service van zMW ontvangen plus familieleden.

Parcours rollatorproof
Wat wordt er zoal binnen zorggroep Maas & Waal gedaan tijdens de Week van de Valpreventie? Het risico dat ouderen lopen om te vallen wordt in kaart gebracht. Dat gebeurt bijvoorbeeld door het afleggen van een parcours dat deelnemers met of zonder rollator kunnen afleggen. Daarnaast zijn er ergo- en fysiotherapeuten die tips en adviezen geven. Ook kunnen belangstellenden meedoen aan een spel dat bewustzijn creëert aangaande eventuele valgevaren én aanpassingen in en rondom het huis.

Check en schoonmaak
Hoewel het parcours en het spel waarschijnlijk niet erg geschikt zijn voor dementerenden, zijn ook zij van harte welkom. Enerzijds om te delen in de gezelligheid. Anderzijds om hun rollator te laten checken en/of schoonmaken. Partners en andere naasten van dementerenden kunnen wel hun voordeel doen met de tips en adviezen van de verschillende therapeuten die rondlopen. Zij worden dan ook van harte uitgenodigd om langs te komen!

Nuttig en aangenaam
Natuurlijk wordt er tijdens ieder bezoek heerlijke koffie en thee geschonken met wat lekkers erbij. De data van de locaties waar bewoners, cliënten, ouderen en overige belangstellenden van harte welkom zijn om zich te laten voorlichten over valpreventie zijn:

  • Maandag 2 oktober, St. Elisabeth (Plaza) 13.30-16.30 uur
  • Dinsdag 3 oktober, De Hof 13.30-16.30 uur
  • Woensdag 4 oktober Alde Steeg (restaurant) 9.00-11.30 uur
  • Donderdag 5 oktober St. Barbara in Dreumel 14.30-16.30
  • Vrijdag 6 oktober zMW Revalidatie- en Behandelcentrum en Klein Waelwick 9.00-11.30 uur.

 

Rollator

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier