lettergrootte wijzigen
06 apr 2017

Opening Hartensoos

Vanaf 6 april is de Hartensoos in Ewijk elke donderdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur open voor iedereen in de gemeente Beuningen die behoefte heeft aan ondersteuning, ontmoeting of opvang. Het eetpunt in Ewijk sluit hier elke donderdag op aan (is verhuisd van de woensdag naar de donderdag).

De Hartensoos is geïnspireerd door het succes van de Molensoos in Beuningen. Dat heeft Stichting Perspectief (de initiatiefnemer van de Hartensoos) doen besluiten om in elke kern van de gemeente Beuningen een ondersteuningsinloop te openen. Deze ondersteuningsinlopen zijn bedoeld voor inwoners die behoefte hebben aan ondersteuning, ontmoeting of opvang. Niet alleen prettig voor de persoon zelf, maar ook voor de mantelzorgers die hierdoor ten minste één keer per week een aantal uur voor zichzelf hebben. De Hartensoos wordt begeleid door professionals en vrijwilligers. Voor de toegang is geen indicatie nodig.

Vaak blijkt er een drempel om naar een inloop zoals de Hartensoos te gaan. Daarom gaat er meestal iemand vanuit de thuiszorg, begeleiding of een vrijwilliger mee zodat het vertrouwder aanvoelt. Mantelzorgers en vrijwilligers worden dan ook opgeroepen om gerust een keer mee te gaan met iemand die de Hartensoos misschien best eens zou willen bezoeken, maar het moeilijk vindt om de stap te zetten. Ook kunt u contact opnemen met Perspectief om te bekijken of zij hierin kunnen ondersteunen.

De Hartensoos is een initiatief van Stichting Perspectief en vindt plaats in het MFA 't Hart, Den Elt 17, 6644 EA in Ewijk.

Hartensoos.jpg

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier