lettergrootte wijzigen
16 jan 2019

Cursus eerste hulp bij psychische problemen

De gemeente Beuningen biedt dit voorjaar professionals en burgers de mogelijkheid de cursus Mental Health First Aid (MHFA) te volgen. Dit is een soort EHBO-cursus maar dan voor psychische problemen.  Mensen met  psychische kwetsbaarheid wonen vaker en langer thuis in de wijk. Om de samenredzaamheid te vergroten en de onderlinge hulp te verstevigen, willen we inwoners en professionals leren eerste hulp te bieden. Daarnaast willen we psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken zodat mensen eerder geholpen worden. 

Met de cursus MHFA vergroten deelnemers hun kennis over psychische aandoeningen en leren ze situaties beter inschatten. Daarnaast leren ze vaardigheden ontwikkelen om te kunnen handelen, zowel bij mensen met beginnende psychische problemen als bij mensen die in een crisis verkeren.

De cursus is gratis en bestaat uit vier bijeenkomsten. Ervaring leert dat de cursus minder interessant is voor hulpverleners die al intensief met de doelgroep werken; de cursus is juist bedoeld voor mensen met weinig kennis en die behoefte hebben aan meer kennis waardoor mensen eerder naar de juiste hulp kunnen worden geleid.

Wanneer?
De cursus data zijn 6 en 23 mei en 6 en 20 juni 2019 van 13.30 – 16.30 uur in gemeentehuis Beuningen (Je kunt alleen meedoen aan deze cursus als je alle vier bijeenkomsten aanwezig kunt zijn). Op woensdag 16 januari is er van 19.00 tot 21.30 uur een aftrapbijeenkomst met theatervoorstelling en meer informatie over de cursus.

Aanmelden?
Dat kan via www.mhfa.nl. Voor meer informatie over de cursus kan je contact opnemen met het secretariaat van Indigo Gelderland afdeling Preventie T: 026-3124483 of E: info@indigogelderland.nl.

 

Gemeente Beuningen

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier