lettergrootte wijzigen
10 apr 2017

Alzheimer Café Beuningen over bewegen bij dementie

In Zaal De Vrijboom (Van Heemstraweg 66 in Beuningen) vindt op maandag 10 april een Alzheimer Café plaats waar wordt ingegaan op vragen rondom dementie en mensen met dementie, hun mantelzorgers en natuurlijk ook professionals en vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten. Dit keer staat het thema bewegen bij dementie centraal.

Er is steeds meer aandacht voor de noodzaak van bewegen om daarmee zo lang mogelijk actief en fit te blijven. Dat begint natuurlijk al op jonge leeftijd, maar bij ouderen heeft dat ook een positieve invloed op het brein. Door letterlijk te bewegen breng je de hersenen ook in beweging. Daarmee kun je de dementie niet stoppen, maar wel vertragen en de omstandigheden verbeteren. Een fysiotherapeut uit Beuningen komt uitleggen wat bewegen voor een effect heeft en waarom dat bij dementie ook (nog) belangrijk is. Klik hier voor de flyer!

Toegang tot het Alzheimer Café is gratis, aanmelding is niet nodig. Inloop vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur, einde 21.30 uur. Voor meer informatie Alzheimer Nederland afdeling Nijmegen, T 06 21446033.

Direct contact over wonen en zorg?

Onze klantenservice helpt u graag

(0487) 59 96 66
bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur Klantenservice@zmw.nl Contactformulier